Predsjednica na 15. godišnjoj skupštini Županijske udruge uzgajivača konja Krapina

Predsjednica na 15. godišnjoj skupštini Županijske udruge uzgajivača konja Krapina

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je na 15. godišnjoj skupštini Županijske udruge uzgajivača konja Krapina na kojoj je istaknula važnost zadržavanja mladih uzgajivača te dodatne popularizacije i brendiranja hrvatskog konjogojstva. 

Podsjetila je na važnost uzgoja domaćih životinja, posebice hrvatskih izvornih pasmina, kao i boljitka gospodarskog i društvenog položaja uzgajivača konja u vremenima kad je izuzetno važno zadržati gospodarsku aktivnost i zapošljavanje u ruralnim krajevima. 

„Adekvatna državna potpora i sredstva EU-a za uzgojne programe ustanova u konjogojstvu i rad uzgojnih udruženja pravi su put ka održivom unaprjeđenju ove grane stočarstva, a time i revitalizacije hrvatskog sela, ali i mudar ulog u jedinstveni prirodni resurs i stoljetnu tradiciju koju danas baštinimo“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović. Dodala je kako je u oživljavanju hrvatskog ruralnog prostora postignut određeni napredak, napose u dijelu smanjenja ukupnog poreznog opterećenja te makroekonomske i fiskalne stabilnosti. 

„Ostaje nam još poraditi na administrativnom rasterećenju poduzetništva i građanstva, učinkovitosti javne uprave, decentralizaciji i zaustavljanju depopulacijskog trenda kako bi se postigao veći razvojni iskorak i ravnomjeran napredak svih hrvatskih krajeva“, poručila je Predsjednica.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.