Stigli novi autobusi, neće više puniti crnu kroniku

Stigli novi autobusi, neće više puniti crnu kroniku

Riječki prijevoznik Autotrolej dobio je devet novih autobusa koji se u najvećem dijelu financiraju iz europskih sredstava. Putem kohezijskog fonda ove će godine biti isporučeno još 13 autobusa, a kroz projekt "urbane aglomeracije" sljedeće godine na riječke ulice stižu čak 32 nova autobusa financirana najvećim dijelom iz europskih fondova.

Građani Rijeke veselili su se danas novim autobusima izloženima na Korzu, vozni park gradskog prijevoznika je kažu - zreo za obnovu.

- Sretna sam, sretna sam jer će vjerojatno imati klimu i sve ostalo, veseli se stanovnica Rijeke.

Zadovoljni su i vozači Autotroleja, kažu - građani će imati bolji i sigurniji prijevoz.

- Jako dobri, imaju snage, lijepo idu, ugodni su za vožnju, klimica radi, sve je super, odlično, jako dobro, oduševljen je Siniša Crljenica, vozač gradskog autobusa.

Podsjećamo, u posljednje vrijeme riječki javni prijevoznik Auto trolej često je bio na stranicama "crne kronike" zbog autobusa koji su se zapalili tijekom vožnje ili su stali zbog kvara. Iz te tvrtke najavljuju nabavu čak 52 nova autobusa čime bi se riješili nagomilani problemi. 

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture osiguralo je ove godine čak 315 milijuna kuna za 187 autobusa u 9 hrvatskih gradova.

- Ono što je posebnost ovog programa kao i onog što su ulaganja u luke je da osiguravamo 85 posto iz EU fondova a 15 posto preuzima državni proračun odnosno ministarstvo, naglašava Oleg Butković, ministar mora prometa i infrastrukture.

Još 13 autobusa doći će u Rijeku putem istog europskog projekta ove jeseni, a sljedeće godine nastavlja se obnavljati vozni park gradskog prijevoznika.

- U idućoj godini čeka nas isporuka još 32 autobusa koja kupujemo u sklopu projekta urbane aglomeracije, istaknuo je Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke.

Novi autobusi dolaze s čišćim dizelskim motorima od onih starih pa će pridonijeti kvaliteti zraka u Rijeci. Pored toga Rijeka će kao europska prijestolnica kulture obnoviti vozni park te na taj način ostaviti bolji dojam gostima iz cijelog svijeta.

Izvor: HRT

Poveznica: https://vijesti.hrt.hr/540124/obnovljen-vozni-park-rijeckog-gradskog-prijevoznika

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.