Ministrica kulture primila predstavnike Hrvatskog Novinarskog društva

Ministrica kulture primila predstavnike Hrvatskog Novinarskog društva

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek i državni tajnik Krešimir Partl primili su u četvrtak, 26. rujna 2019. godine predstavnike Hrvatskog Novinarskog društva Slavicu Lukić, Hrvoja Zovka i Branka Mijića s kojima su razgovarali o najavljenim izmjenama medijskih zakona, ali i o aktualnim pitanjima vezanim uz status i položaj novinara,  pitanjima zaštite neovisnosti medija i poštivanja slobode medija i slobode izražavanja.

Predstavnici HND-a izvijestili su ministricu o nedavnim događajima u Novom listu na koje su priopćenjem reagirali kao strukovna udruga i u tom kontekstu su posebno izrazili zabrinutost HND-a vezano uz poštivanje odredbi statuta medija.

Ministrica je u svom odgovoru naglasila kako se Ministarstvo kulture zalaže za puno poštivanje i provođenje Zakona o medijima osobito u dijelu vezanom za statute medija nakladnika. Također, Ministarstvo kulture poziva sve nakladnike, kako tiskanih tako i elektroničkih medija na poštivanje odredbi zakona, statuta, kolektivnih ugovora i ostalih propisa koji novinarima omogućavaju da slobodno i nesmetano rade svoj posao.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.