Varaždinski Skate park dobitnik je nagrade u kategoriji "sportska infrastruktura u gradovima"

skate park

Varaždinski Skate park, koji je otvoren u travnju ove godine, dobitnik je nagrade u kategoriji "sportska infrastruktura u gradovima", na ovogodišnjem Sport Festu održanom proteklog vikenda u Poreču. Riječ je o najvećem regionalnom sajmu i konferenciji sporta čiji su organizatori prepoznali napore i brigu Grada Varaždina i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina što je i potvrđeno dodjelom priznanja.
Tako je Varaždin, uz još šest kategorija, dobitnik je JUMP sportska nagrada koja je pokrenuta u svrhu nagrađivanja uspješnih sportskih projekata! Treba svakako izdvojiti da je Grad Varaždin jedina jedinica lokalne ili regionalne samouprave koja je primila neku od nagrada na ovogodišnjem Sport Festu što je samo potvrda da su prepoznata ulaganja u sportsku infrastrukturu i brigu za mlade kroz pružanje kvalitetnih sadržaja.
Podsjetimo, Skate park otvoren je u travnju ove godine i koštao je oko milijun kuna. Gradonačelnik Ivan Čehok kazao je da se Skate park potvrdio kao omiljeno okupljalište mladih kao jedan kvalitetan sadržaj što je i bio prvotni cilj kada se krenulo u ovaj projekt. Dodao je da je Skate park sadržaj koji  govori u prilog tome i svjedoči da su u Gradu Varaždinu usmjereni prema mladim ljudima, a sama nagrada je potvrda ispravnosti takve "politike".
U Skate park uloženo je tako gotovo milijun kuna od čega je 75 posto iznosa dobiveno donacijama. Izgradnjom novih elemenata, skate park se prostire na ukupno 1.200 četvornih metara te je time postao drugi najveći takav park u Hrvatskoj. Riječ je o projektu kojeg su zajednički realizirali Grad Varaždin i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.