Gradonačelnik Čehok u srijedu je u Gradskoj vijećnici primio "gradskog notara" Krunoslava Čolu

ČOLO KOD GRADONAČELNIKA

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Ivan Čehok u srijedu je u Gradskoj vijećnici primio "gradskog notara" Krunoslava Čolu. Varaždinski notar je, lik iz prošlosti Varaždin kjeg otjelovljuje kao turističku atrakciju umjetnik Krunoslav Čolo. On je za taj lik na nedavnoj dodjeli turističkih nagrada Hrvatske turističke zajednice, proglašen turističkim animatorom godine osvojivši nagradu „Čovjek – ključ uspjeha“ u kategoriji „Ljudi u turizmu“. Prijemu je prisustvovala i direktorica Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth. 

Gradonačelnik je Krunoslavu Čoli čestitao na priznanju i toj prestižnoj tituli: „Drago mi je da već treću godinu zaredom nagradu osvajaju osobe koje su zaslužne za turističku ponudu i promociju Varaždina, osobito što je to gospodin Krunoslav Čolo. Sjećam se kad je postao gradski notar i kad sam mu potpisao prvu dozvolu. Stavili smo ga ispred Gradske vijećnice i tad se činilo da će djelovati kao popratna manifestacija u našem gradu, a on je to pretvorio u pravu instituciju. Varaždinski gradski notar je danas zaista turistička institucija. No, da su mu dali nagradu i za neku od ostalih uloga kojima obogaćuje turističku ponudu u našem gradu, za ulogu Djeda Mraza ili Svetog Nikole, opet bi zaslužio, jer stvarno je prisutan i na Špancirfestu i na Adventu i na Varaždinskim baroknim večerima, i tijekom godine na svim događanjima. To zapravo potvrđuje koliko je čovjek zaista najvažniji čimbenik u turizmu. Ovom prilikom mu u ime svih građana zahvaljujem.“ – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok. 

Krunoslav Čolo istaknuo je da mu je osvojeno priznanje veliki poticaj za daljnji rad: „Sad se tek očekuje od mene da dam zadnje atome kreativnosti i snage da se varaždinski notar, a i ostale uloge koje obavljam tijekom godine, dignu na višu razinu. No, želim napomenuti da sam ne bih uspio u tome. Za promociju notara je uvelike zaslužna Turistička zajednica grada Varaždina, a tu je i podrška moje obitelji, jer bez obitelji to ne bi funkcioniralo, kao i podrška prijatelja i poznanika od kojih sam uvijek dobio ohrabrenje i poticaj.“

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.