Kreativne ambasadorice – Tamara Curić i Larisa Navojec

Kreativne ambasadorice – Tamara Curić i Larisa Navojec

Hrvatski Desk Kreativne Europe – uredi MEDIA i Kultura u okviru svoje suradnje svakog mjeseca zajednički imenuju kreativne ambasadore. Ovog puta, u mjesecu listopadu titulu kreativnih ambasadorica potprograma Kultura nose Tamara Curić i Larisa Navojec, osnivačice i voditeljice umjetničke organizacije Plesni centar TALA u Zagrebu. Tamara Curić i Larisa Navojec su plesačice, koreografkinje i plesne pedagoginje s bogatom plesnom karijerom. Neprofitnu umjetničku organizaciju - Plesni centar TALA koja popularizira suvremeni ples među djecom, mladima i odraslima, osnovale su 2000. godine, a koja i do danas aktivno djeluje.

Surađuju s brojnim plesačima i koreografima, kazalištima, festivalima, kulturnim institucijama, centrima te organizacijama u zemlji i inozemstvu kroz umjetničke i komercijalne projekte. Hrvatske su predstavnice u okviru Nomad Dance Academy NDA, članice Kliker i Les Reperages mreže te partnerice u projektima BAC / GeneratorIDENTITY.MOVE! i Fresh Tracks Europe / New Generation : New Artistics Realities.

Područje djelovanja umjetničke organizacije TALA je široko, posebice budući da programe ostvaruju kroz mrežu partnera na međunarodnoj sceni. UO Plesni centar TALA sudjelovala je u projektu Life Long Burning (2013. – 2018.) s potporom prethodnog programa Kultura. O uspjehu ostvarene suradnje najbolje svjedoči potpora potprograma Kultura programa Kreativna Europa nastavku projekta pod nazivom Life Long Burning – Towards a sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe (2018. – 2022.).
Kreativne ambasadorice u mjesecu listopadu 2019. godine koriste posebnu priliku kako bi najavile održavanje Koreografske konvencije od 23. do 26. listopada u okviru KLIKER festivala plesa, pokreta i igre za djecu i mlade u Zagrebu, koji Plesni centar TALA organizira u suradnji s VRUM umjetničkom organizacijom i KLIKER platformom.
 Konvencija se održava kao jedna od aktivnosti projekta Life Long Burning. Ima za cilj upoznati stručnjake/inje koji rade s djecom: odgajatelje/ice, učitelje/ice, profesore/ice, pedagoge/inje te umjetnike/ce i njihove suradnike/ce s aktualnim umjetničkim i edukativnim trendovima u području suvremene plesne umjetnosti u svijetu i Hrvatskoj te približiti i naglasiti važnost suvremenog plesa u odgojno-obrazovnom sustavu kroz različite programe i suradnje s profesionalnim umjetnicima i kazalištima. Na konvenciji će se kroz teorijski i praktični rad tijekom tri dana propitivati vizija razvoja suvremenog plesa za mladu publiku.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.