Najveća zelena inicijativa u hrvatskom turizmu: Valamar će svake godine zasaditi 1.000 novih stabala

Najveća zelena inicijativa u hrvatskom turizmu: Valamar će svake godine zasaditi 1.000 novih stabala

Valamar Riviera pokreće inicijativu „1.000 stabala Valamara“,najveću zelenu inicijativu ovakvog tipa u hrvatskom turizmu.U sklopu inicijative Valamar će zasaditi minimalno tisuću novih stabala godišnje usvojim destinacijama duž Jadranske obale.Ovom inicijativom Valamar želi naglasiti važnost održivog razvoja turizma i brige za okoliš kao neizostavan kriterij stvaranja nove vrijednosti i dugoročne kvalitete turističke ponude u Hrvatskoj.

 Već u 2019. godini u Valamar hotelima, ljetovalištima i kampovima bit će zasađeno više od tisuću stabala  te više od 50 000 raznih sadnica poput visokih grmova i trajnica. Inicijativa će se nastaviti u narednom razdoblju u kojem Valamar namjerava posaditi barem 1,000 stabala godišnje te nastaviti intenzivnu brigu o zaštiti i obnovi autohtonih biljnih vrsta u svojim destinacijama. Osim sadnje drveća i bilja Valamar kontinuirano brine i o zdravlju postojećeg biljnog fonda koji uključuje preko 30.000 stabala na ukupnoj površini od 589 ha od Istre do Dubrovnika.

„Kaolider u turizmu u Hrvatskoj inicijativom 1,000 stabala Valamara dajemo svoj direktan doprinos u očuvanju okoliša i sredine u kojoj poslujemo i živimo.Imamo odgovornost dastvaramo novu vrijednost na način koji će za buduće generacije sačuvati i razvijati naše visoko vrijedne prirodne resurse.Prošle godine smo u Zeleni Valamar uložili oko 22 milijuna kuna, od čega gotovo 7 milijuna kuna samo u hortikulturu.Drago mi je također što se unaše akcije sadnje drveća rado uključuju i naši djelatnici“,istaknula je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Valamar Riviere.

Inicijativa „1.000 stabala Valamara“ nastavak je razvojaprograma društveno odgovornog poslovanja Zeleni Valamar u sklopu kojeg Valamar već godinama sustavno provodi aktivnosti iz područja zaštite okoliša. Valamar koristi 100% zelenu električnu energiju iz obnovljivih izvora, čime je u razdoblju od 2015. do 2019. smanjena emisija stakleničkih plinova za čak 65%. Uproteklih šest godina Valamar je ugradio i 5,200 četvornih metara solarnih panela. Također, prošle je godine Valamar u potpunosti izbacio plastične slamke iz upotrebe u svojim hotelima i kampovima.

Valamar radi na podizanju ekološke svijesti gostiju, djelatnika i šire zajednice što uključuje i akcije čišćenja Jadranskog mora i priobalja, u kojima svake godinesudjeluju i brojne sportske udruge.U svim Valamarovim objektima uveden je i sustav upravljanja okolišem ISO14001, a 75% smještajnih jedinica u hotelima i ljetovalištima posjeduje i certifikat Travelife, što potvrđuje održivost poslovanja po najvišim međunarodnim standardima.Čak šest kampova Valamara ove je godine dobilo prestižni europski certifikat EU Ecolabel čime su uvršteni među najodrživija turistička ljetovališta u Europi.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.