Humanoidni robot „Viktorija“ putnicima predstavlja Zagrebačku županiju

Humanoidni  robot „Viktorija“ putnicima predstavlja Zagrebačku županiju

Humanoidni robot predstavljen je u Zračnoj luci "Franjo Tuđman". Inicijator ovog pilot-projekta je Turistička zajednica Zagrebačke županije koja se gostima želi predstaviti na osebujan način. Naime, na robotu se mogu pogledati kulturne znamenitosti, ponuda i prirodne ljepote županije.

Viktorija, ime je robota koji će "dočekati" putnike u Zračnoj luci "Franjo Tuđman". Cilj je predstaviti ponudu Zagrebačke županije, ali i našeg grada - Pokušali smo pratiti trendove i odgovoriti na pitanje: Kako na inovativan način dočekati naše turiste u zračnoj luci? Od danas pa u narednih mjesec dana naša Viktorija će davati informacije svim turistima o blagodatima, ljepotama, vizurama Zagrebačke županije - istaknula je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

Tri su funkcije Viktorije: interakcija, informiranje i zabava. Na njezinom se zaslonu mogu, među ostalim, pogledati biciklističke rute, virtualno prošetati županijom ili pak zaigrati kviz - Ukoliko joj nitko ne priđe kroz dvije minute ili ne ostvari interakciju onda ona krene u "šetnju" holom da na taj način privuče pažnju, da putnici vide da ona nije samo reklamni stup - rekao je partner projekta, Danijel Botić.

Robotom, koji može i plesati, zadovoljan je i župan Stjepan Kožić - Čini smi se da je to nešto što će nam dati nove potencijale, novi razvoj turizma u županiji. Putnike će tako osim prirodnih ljepota našeg kraja dočekati i rasplesani robot.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.