Predstavljeni darovi Županije za novorođenu djecu: benkica i jastuk oslikani motivom Ivana Rabuzina

dar za novorođenčad

Savjetnica župana Varaždinske županije Natalija Martinčević predstavila je danas 30. prosinca darove koje će Varaždinska županija darivati novorođenoj djeci s područja naše Županije. U predstojećoj 2020. godini novorođena će djeca dobiti benkicu i jastučić oslikani motivom Ivana Rabuzina „Svečanost cvijeća“.  

- Varaždinska županija kontinuirano radi na uključenju naših obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva u projekte, pa smo tako i na ovom naizgled malom projektu koji pokazuje da mislimo na naše roditelje i našu djecu, uključili OPG Pocedulić. Jastuk koji ćemo pokloniti našim najmlađima punjen je ljuskicama heljde iz domaćeg uzgoja. Kao što znate Varaždinska županija kroz razne projekte brine o našim mališanima, a radimo i na tome da početkom sljedeće godine dobijemo i službeni status „Županije prijatelj djece“ kojeg do sada imaju samo dvije Županije. – naglasila je Martinčević.

Na konferenciji za medije prisutna je bila i Tamara Šabić ispred OPG-a Pocedulić iz Gornjeg Kućana koji se bave uzgojem heljde.

- Jastučić koji će biti darivan novorođenčadi je punjen heljdinim ljuskicama, najveći benefit je ne znojenje male glavice. Ljuskica ulazi u ljuskicu i zrak na taj način cirkulira, a ima i anatomska svojstva jer se anatomski prilagodi kralješnici. Moram naglasiti kako Varaždinska županija kontinuirano s brojnim projektima i programima podržava domaće proizvođače na čemu se ovim putem zahvaljujem. – naglasila je Tamara Šabić.  

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.