Uskoro potpisivanje ugovora za rekonstrukciju željezničke pruge Križevci-Koprivnica-mađarska granica

Uskoro potpisivanje ugovora za rekonstrukciju željezničke pruge Križevci-Koprivnica-mađarska granica

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković gostovao je večeras u Dnevniku Nove TV gdje je govorio o radovima na Pelješkom mostu, s obzirom na epidemiju koronavirusa. Otkrio je i da se uskoro potpisuje ugovor za vrlo vrijedan projekt, a riječ je o rekonstrukciji željezničke pruge na relaciji Križevci-Koprivnica-mađarska granica.

Gradnja Pelješkog mosta nije ugrožena koronavirusom
 
"Zbog koronavirusa nije ugrožena izgradnja Pelješkog mosta", rekao je Butković.
 
''Mi zasad od strane izvođača nemamo nikakvo traženje za prolongaciju roka. Sve ide svojim tijekom. Postoje informacije da je u tvornici u kojoj se proizvode čelične konstrukcije za Pelješki most obustavljena proizvodnja, ali zasad nema nikakve prolongacije'', kazao je.
 
No, Pelješki most nije najskuplji projekt. Skuplja od izgradnje mosta je rekonstrukcija i dogradnja željezničke pruge Križevci-Koprivnica-mađarska granica. Dnevnik Nove TV doznaje da je pruga napokon dobila zeleno svjetlo, a ministar Butković je potvrdio da je riječ o projektu vrijednom 3 milijarde kuna.
 
Kreće i projekt pruge Križevci-Koprivnica-mađarska granica
 
''Po vrijednosti je to ugovor koji će biti veći nego što je vrijednost Pelješkog mosta. Radi se o pruzi na mediteranskom koridoru, izgradnja kolosijeka i rekonstrukcija postojećeg, oko 43 kilometra nove pruge'', objasnio je ministar prometa.
 
''Uskoro se potpisuje ugovor o gradnji, radi se o jednoj turskoj tvrtki Cengiz. Očekujemo da će, kao i u drugim velikim infrastrukturnim projektima u Hrvatskoj, i puno naših tvrtki biti uključeno'', rekao je Butković.
 
Ugovor za obnovu pruge Savski Marof-Zagreb;  natječaj za prvu fazu nizinske pruge Hrvatski Leskovac-Karlovac
 
Ministar prometa otkrio je i da se sljedećeg tjedna potpisuje ugovor za obnovu pruge Savski Marof-Zagreb u vrijednosti od 350 milijuna kuna. ''Idemo i u nabavu novih vlakova, projekt vrijedan više od milijardu kuna. I raspisuje se natječaj za prvu fazu nizinske pruge Hrvatski Leskovac-Karlovac, projekt vrijedan 2,8 milijuna kuna. Sada otprilike ulažemo 1,5 milijardu eura u željezničku strukturu, a do 2030. očekujemo da će taj iznos biti 3,5 milijarde'', poručio je Oleg Butković.
 
Izvor: Nova tv/Vlada

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.