Stari grad Varaždin će 17. ožujka od 18,30 do 22 sata "pozelenjeti" u čast nacionalnog blagdana Irske, Dana svetog Patrika

stari grad u zelenom

Stari grad Varaždin će u utorak, 17. ožujka od 18,30 – 22 sata posebno prilagođenom rasvjetom biti obojen u zelenu boju povodom nacionalnog blagdana Irske, Dana svetog Patrika. Grad Varaždin će se na poziv veleposlanice Irske u Republici Hrvatskoj NJ.E. Olive Hempenstall tom simboličnom gestom, odlukom gradonačelnika Grada Varaždina dr.sc. Ivana Čehoka, priključiti projektu „Global Greening“. Projekt je to nacionalne turistička asocijacija Irske koji se već jedanaest godina provodi diljem svijeta u cilju promocije turizma Irske te jačanja suradnje s partnerima iz cijelog svijeta. 

U najvećim svjetskim gradovima poznate turističke destinacije obojene su tog dana u zeleno, poput Madison Squere Gardena u New Yorku, kosog tornja u Pizi, slapova Niagare ili zgrade opere u Sydneyu. Od hrvatskih gradova uključili su se Zagreb, Rijeka, Zadar, Split, Pula i od ove godine Varaždin. Sudionici Global Greeninga iz cijelog svijeta medijski se objavljuju na poznatim internetskim stranicama te i sami uživaju benefite takve turističke promocije. Gradu Varaždinu koji sve više postaje prepoznatljiv na turističkoj karti Europe i svijeta drago je što je prepoznat kao atraktivna turistička destinacija i pozvan na sudjelovanje u toj globalnoj inicijativi. 

Više o samoj inicijativi možete pročitati na priloženom linku:

https://www.tourismireland.com/Press-Releases/2020/February/Tourism-Ireland-announces-Global-Greening-line-up

ili u Veleposlanstvu Irske U RH, mobitel 091 627 8934 ili  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.