Grad Varaždin planira darovati zgradu Uršulinskom samostanu

uršulinke

 

U utorak je u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok primio glavaricu Uršulinskog samostana, časnu sestru Elviru Krišto i ravnateljicu Katoličke osnovne škole Svete Uršule, časnu sestru Ankicu Dumbović. Zajedno s predstavnicima nadležnih upravnih odjela, pročelnikom Damirom  Mikulićem  i pravnicom Katarinom Conar – Brod razgovarao je o pripremi dokumenata za darovanje zgrade i pripadajuće čestice Uršulinskom samostanu u Vrazovoj ulici. Naime, Grad Varaždin ima namjeru kao vlasnik darovati varaždinskim uršulinkama zgradu u kojoj je  smješteno Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin. Odluku o darovanju nekretnine očekuje se da će uskoro formalno donijeti Gradsko vijeće Grada Varaždina.

Grad Varaždin podupire privatno školstvo i dječje vrtiće,  a također i Katoličku osnovnu školu koju uspješno vodi Uršulinski samostan u Varaždinu. Ovim darovanjem nastojat ćemo, zapravo,  vratiti ono što je nekoć oduzeto uršulinkama u Varaždinu. – istaknuo je gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok.

Zgrada u Vrazovoj ulici je površine 116 kvadratnih metara  a predmet darovanja bit će i zemljište na kojoj je zgrada. Kako se planira, Gradskom društvu Crvenog križa Varaždin bit će dodijeljena na korištenje odgovarajuća zgrada na Trgu Matije Gupca.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.