Naplata cestarine na Krčkome mostu otišla u povijest

Naplata cestarine na Krčkome mostu otišla u povijest

očno u ponoć posljednji su se put dignule rampe na naplatnim kućicama na Krčkome mostu, čime je naplata cestarine otišla u povijest. Nakon gotovo četrdeset godina turisti na otok Krk mogu doći besplatno.

- Obnova i sanacija mosta jednog od najvećih infrastrukturnih projekata u Hrvatskoj, koji vapi za obnovom. Iznašli smo sredstva, oko 50 milijuna kuna. Danas će biti potpisan ugovor za obnovu, rekao je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture.

- Ponosan sam da možemo sve ono što je puno generacija sanjalo, da je ova Vlada odlučila reći da idemo u rekonstrukciju ovog mosta, ali je odlučila spajanjem ovih tvrtki da je došlo vrijeme da se ne naplaćuje. Prema tome to je ogroman iskorak za turizam, za sve nas koji živimo na otoku i one koji dolaze na otok, rekao je Gari Capelli, ministar turizma.

Nekoliko stotina građana sinoć je proslavilo ukidanje mostarine.

Vjerujemo da će prestanak palaćanja mostarine biti pozivnica za sve one koji žele vidjeti što otok Krk nudi, izvijestila je Klaudia modrić Plantarić.

To je povijesni događaj, čekali smo otvaranje kao novu godinu i obilježili smo taj 00.01 trenutak kada se prestalo plaćati, rekao je gradonačelnik Krka Darijo Vasilić.

- Novac se nije koristio za odražavanje mosta, nego za izgradnju autocesta po Hrvatskoj. Most je jedinstven po tome da je jedini u Hrvatskoj bio pod naplatom, rekao je Vasilić.

Izvor: HRT

Povezenica: https://vijesti.hrt.hr/624652/naplata-cestarine-na-krckome-mostu-otisla-u-povijest

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.