Umjesto klizališta na Adventu, TZ grada Splita donira pet novih uređaja za terapiju visokim protokom kisika AIRVO 2 splitskoj bolnici

Umjesto klizališta na Adventu,

Ljudski životi i ljubav prema drugima temelj su ovogodišnjeg Adventa u Splitu, dokaz je tome odluka o kupnji pet novih uređaja za terapiju visokim protokom kisika AIRVO 2 za splitski KBC. Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Grada Splita na čelu s predsjednikom Androm Krstulovićem Oparom, donesena je Odluka o prenamjeni novca predviđenog za adventsko klizalište u Đardinu – Parku Josipa Jurja Strossmayera kako bi se pomoglo bolnici pri liječenju najtežih oblika zaraze virusom SARS-CoV-19. Primjenom uređaja AIRVO 2 izbjegava se invazivna strojna ventilacija i omogućuje uspješnije liječenje i zatajenja disanja uslijed zaraze, uz jednostavniji angažman zdravstvenog osoblja.

„U dogovoru s ravnateljem Kliničkog bolničkog centra Split, prof. prim. dr. sc. Julijem Meštrovićem, dr. med., odlučili smo se na kupnju ovoga vrijednoga uređaja, a s obzirom na rastuće brojke i popunjenost bolnica diljem Hrvatske, smatramo kako je to više nego potrebno. Vjerujemo da će i naši građani podržati ovu inicijativu, kao i da će sami prepoznati važnost odgovornog ponašanja tijekom cijelog adventskog perioda. Svakako nastavljamo na isti način pratiti epidemiološku situaciju i svakodnevno donositi odluke o programu s obzirom na nove podatke”, naglasila je direktorica Turističke zajednice grada Splita, Alijana Vukšić.

Svaki novi uređaj može značiti spašeni život, a ova donacija potvrđuje i poantu ovogodišnjeg Adventa sa sloganom “Ljubav nas spaja” koji ističe ljubav kao emociju koja nas potiče da pazimo jedni na druge kako bismo zajedno, u istom broju dočekali još mnoge božićne blagdane.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.