Traže da se ukine neradna nedjelja

Traže da se ukine neradna nedjelja

Trgovci u Crnoj Gori traže da se ukine neradna nedjelja, priopćeno je iz Privredne komore Crne Gore. Odbor udruženja trgovine PKCG-a zatražio je ukidanje člana 35a Zakona o unutarnjoj trgovini, odnosno neradne nedjelje, prenosi portal CdM.

“Od resornog ministarstva tražimo da se s ciljem očuvanja radnih mjesta, povećanja prometa, gospodarske aktivnosti, ekonomskog rasta, saniranja posljedica ekonomske krize i pripreme turističke sezone ukine član 35a Zakona o unutarnjoj trgovini i omogući rad trgovcima nedjeljom”, priopćili su iz Odbora, zahtijevajući i da se Ustavni sud izjasni o inicijativi za ocjenu ustavnosti navedenog člana zakona, koju su trgovci podnijeli prije više od 18 mjeseci.

Ako ne postoji spremnost državnih tijela da se član 35a ukine, trgovci su predložili kompromisno rješenje – da im se omogući da 26 nedjelja u godini bude radno, za vrijeme ljetnje i zimske turističke sezone, oko novogodišnjih praznika i školskih odmora.

“Alternativno, potrebno je omogućiti tvrtkama iz sektora trgovine rad nedjeljom u jednoj smjeni cijele godine ili barem u ljetnjoj sezoni. Nužno je hitno osnovati radnu grupu koja će utvrditi konačan prijedlog rješenja i predstaviti ga resornom ministarstvu”, navodi se u priopćenju.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.