SAD: Walmart u kampanji očuvanja pčela

SAD: Walmart u kampanji očuvanja pčela

Walmart je najavio pokretanje projekta koji će podržati inicijativu za zaštitu ptica, pčela, leptira i drugih oprašivača, za koju najveći trgovac u SAD-u ističe da su od suštinskog značaja za snabdijevanje hranom.

Očigledno je da je svaki treći zalogaj hrane koji pojedemo ne bi bio moguć bez ovih životinja, rekao je Martin Mundo, viši potpredsjednik i menadžer u Walmartu u svom blogu.

Najpopularniji oprašivači su pčele, ali postoji čitav spektar životinjskog carstva koji pomaže u lancu ishrane, uključujući i hranu koja raste u našim kućnim vrtovima. U oprašivače spadaju i leptiri i moljci, ptice, slijepi miševi, bube i još mnogo drugih insekata i životinja. Bez njih neke od naših omiljenih namirnica ne bi postojale, dodao je.

Studije pokazuju, nastavio je Mundo, da ove važne populacije oprašivača nestaju tijekom posljednjih 30 godina zbog smanjenja njihovog prirodnog staništa, pri čemu čovjek u velikoj mjeri doprinosi zagađenjem, prskanjem i ubrzavanjem klimatskih promjena. Prema novoj inicijativi, maloprodajni gigant će u svojim objektima imati 100% svježe proizvode i cvijeće od dobavljača koji se pridržavaju integrirane prakse upravljanja (IPM) do 2025. godine.

To znači da će neki od dobavljača morati postupno ukinuti upotrebu pesticida koji doprinose smanjenju populacije oprašivača.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.