Uskoro aktualan izgled prometnica Varaždina i Hrvatske na Street viewu

Uskoro aktualan izgled prometnica Varaždina i Hrvatske na Street viewu

Najpoznatija i najsveobuhvatnija internetska tražilica na Svijetu koja postoji već 25 godina – Google ovih dana obavlja snimanja hrvatskih prometnica, cesta, ulica, putova i puteljaka, kako bi uskoro na njihovu Google Street Viewu objavili najnoviji izgled okoliša koji pretražujemo, usklađen sa svim promjenama koje su nastupile unatrag 10 godina, kada je Google obavio posljednja snimanja u Hrvatskoj. Osim nezamjenjive i neophodne pomoći prilikom dolaska vozilom ili kako drugačije u nepoznatu sredinu ili grad, Google putem svoga Street viewa omogućuje temeljitu pretragu znamenitosti u svim kutovima zemaljske kugle i pretragu svih čuda prirode te trenutni iskorak u mjesta poput muzeja, arena, restorana, tvrtki ili drugih lokacija od interesa.

Ekipe Google Teama susreli smo na ulicama Varaždina, gdje su parkirani u svojim automobilima ispred središnje gradske pošte dogovarali dnevni raspored obaveza s ciljem ažuriranja fotografija gradova, cesta i autocesta na Googleovim online kartama.

- Google je svjestan da se infrastruktura u gradovima, ali i među gradovima, s vremenom mijenja i razvija, kao i da ponekad prirodne katastrofe ostave svoj trag, pa fotografije treba redovito ažurirati – napomenuo je snimatelj Googlea i dodao kako će nove fotografije pomoći korisnicima da se još bolje orijentiraju i lakše planiraju putovanja. Podsjetio je također da ulažu maksimalne napore kako bi zaštitili privatnost, a istodobno omogućili svim korisnicima prednosti usluge Street View. Svakoj objavi prikupljenih fotografija prethodi obrada kojom se zamućuju lica ljudi i oznake registarskih pločica na snimkama – pojasnio je.

Street View dodatno sadrži mogućnost uklanjanja označenih fotografija koje možemo prijaviti pritiskom na tipku "Report a problem" u donjem lijevom kutu ekrana. Google Street View dostupan je u više od 220 zemalja širom svijeta, a u Hrvatskoj je aktivan od 2012. godine. Osim ulica i cesta, Google je fotografirao i pješačke zone unutar gradova i drugih mjesta do kojih automobili nemaju pristup, pa i Stari grad u Varaždinu, a nove snimke objavit će u Street viewu po završetku snimanja u Hrvatskoj u mjesecu kolovozu 2021. godine.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.