Gradonačelnik Čehok posjetio napuštene mačke u udruzi životni zov

Gradonačelnik Čehok posjetio napuštene mačke u udruzi životni zov

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok i njegova zamjenica Sandra Malenica posjetili su varaždinsku Udrugu Životni zov na mjestu gdje su smještene nezbrinute, napuštene i bolesne mačke o kojima se brinu članovi ove udruge. Tamo su ih primile Jasenka Gott i Martina Grabar.

 „Sva sreća da je početkom prošle godine osnovana ova udruga koja je posvećena brizi o mačkama. U kontaktu smo s udrugom od početka. Zahvaljujem svim ljubiteljima mačaka koji pomažu udruzi, bilo u donacijama, dojavama, udomljavanju ili pomoći, ali i općenito mačkama.“ – rekla je zamjenica gradonačelnika.

 Jasenka Gott je naglasila kako traži pomoć volontera jer trenutno brinu o više od 30 napuštenih mačaka te moli da se jave građani koji su u mogućnosti dati donacije za materijal. „Grad Varaždin je pokazao dobru volju da nam pomogne, surađujemo i brinemo o napuštenim mačkama. Apeliram na građane da mačke steriliziraju i kastriraju, a vjerujem da će Grad ponovno napraviti i akciju besplatne sterilizacije mačaka.“ – rekla je gospođa Gott.

 „U ovom trenutku na području Grada Varaždina nemamo sklonište za mačke, ali zahvaljujući vrijednim članovima ove udruge i entuzijastima koji se brinu, jako puno građana se javlja ili donose mačke koje ovdje zatim hrane, njeguju ih. Udruga je svima uputila javni poziv za donacije pa je stoga i Grad donirao sredstva, ali u interesu nam je da se u Varaždinu napravi hranilište i sklonište za mačke jer tako osiguravamo smanjenje broja nezbrinutih mačaka s ciljem sigurnosti i zdravlja građana.“ – istaknuo je gradonačelnik.

 Jasenka Gott je na IV. osnovnoj školi održala kratku edukaciju u svrhu podizanja svijesti o važnosti brige za mačke, kao i za ostale životinje, a učenici su tom prigodom skupili hranu za mačke. Spremna je održati edukacije i na poziv ostalih ravnatelja škola.

 Udruga Kulturana također podržava ovu akciju te se uključila u prikupljanje donacija.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.