Obilježava se 5. lipnja - Svjetski dan zaštite okoliša

Obilježava se 5. lipnja - Svjetski dan zaštite okoliša

Geotehnički fakultet, Tekstilno-tehnološki fakultet i Fakultet organizacije i informatike, fakulteti Sveučilišta u Zagrebu koji svoja sjedišta ili studijske programe imaju u Varaždinu, ove godine zajednički obilježavaju Svjetski dan zaštite okoliša, koji se u svijetu obilježava 5. lipnja još od 1974. godine.

Događaj će se održati u ponedjeljak 14. lipnja u vremenu od 10 do 18 sati u Šetalištu Ivana Pavla II u Varaždinu, a ovim će povodom studenti i njihovi nastavnici sa sva tri fakulteta predstaviti svoja istraživanja, odnosno ulogu pojedinca u zaštiti okoliša. Događaj je namijenjen svim uzrastima, naročito za djecu i mlade kako bi se kroz edukativne sadržaje, interaktivne kvizove i eksperimente upoznali sa zaštitom okoliša. Osim toga, ovo je ujedno i prilika maturantima da pobliže upoznaju navedene fakultete i odluče nastaviti obrazovanje u Varaždinu.

Kroz eksperimente, makete i promotivne materijale predstavit će se tehnologije pročišćavanja zraka i voda, zaštite tla, ponovne uporabe različitih vrsta otpada te primjena informacijskih tehnologija u zaštiti okoliša. Održat će se i interaktivne eko pitalice u kojima je moguće osvojiti i nagrade, a moći ćete se odmoriti na za ovu priliku posebno izrađenim podmetačima.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.