Na Aquacityu kraj Varaždina otvoren Aquapark - prvi u kontinentalnom dijelu Hrvatske

Na Aquacityu kraj Varaždina otvoren Aquapark - prvi u kontinentalnom dijelu Hrvatske

Na popularnom varaždinskom kupalištu Aquacity na jezeru Motičnjak, u subotu 10. srpnja 2021. otvoren je Aquapark, jedan od rijetkih u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj obišao je Aquapark čiju je realizaciju Grad i financijski podržao  kako bi se obogatila ponuda zabave i rekreacije namijenjena građanima. Prilikom obilaska popularnog kupališta je rekao: "Nadam se da će naši mališani uživati u tom sadržaju. Najvažnija je sigurnost pa će ovaj objekt biti čuvan 24 sata, a istovremeno će biti angažirano po troje zaštitara i spasioca. Cilj nam je da se svi dobro zabave, otpuste i uživaju! – rekao je gradonačelnik Bosilj i prokomentirao izjavu Verice Vitković, načelnice Općine Trnovec Bartolovečki koja se, potaknuta dobrom voljom nove Gradske uprave, založila za suradnju svoje Općine s Gradom na razvoju kontinentalnog turizma povezanog s Aquacityem: Aquacity dijelimo s općinom Trnovec Bartolovečki i neminovno je da surađujemo što mi i želimo. Mislim da će ta suradnja u budućnosti biti plodonosna jer mi imamo ozbiljnih planova s Aquacityem. U likvidaciju ide tek tvrtka Aquacity koja je nagomilala 5 milijuna kuna minusa, ali ovaj prostor ima ogroman potencijal kojega ćemo zajedno s  partnerima privesti već za slijedeću sezonu svrsi na takav način da će to biti najljepše kupalište kontinentalne Hrvatske. – zaključio je gradonačelnik Bosilj.

Željko Kušter, direktor JU Gradski bazeni koja upravlja i s kupalištem Aquacity pojasnio je kako će Aquapark raditi od 10 – 20 sati, te da je osigurana spasilačka i zaštitarska služba.

Ulaz na kupalište Aquacity je besplatan, a korištenje Aquaparka će se naplaćivati jedan sat 30, dva sata 50, a cjelodnevno korištenje 90 kuna po osobi.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.