Butković za RTL: Neće biti naplate cestarine i mostarine na Pelješkom mostu - nikada. Znamo što on znači za Hrvatsku

Butković za RTL: Neće biti naplate cestarine i mostarine na Pelješkom mostu - nikada. Znamo što on znači za Hrvatsku

O večerašnjem spajanju posljednjeg segmenta Pelješkog mosta  čime će se hrvatski  jug spojiti s ostatkom zemlje, u RTL-u Danas govorio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

"Osjećamo se svi ugodno i sretno i zadovoljno jer je ovo veliki dan. Spaja se hrvatski teritorij nakon više od 300 godina, a spajamo i Pelješki most, jedan od najvećih mostova u Europi. Znamo što on znači za Hrvatsku", kazao je Butković.
 
"Bilo je objektivnih razloga zašto nije izgrađen do sada, znamo da je 2009. došla velika financijska kriza. Europski fondovi su nam omogućili da gradimo velike infrastrukturne projekte, jedan od njih je i Pelješki most, a 85 posto su bespovratna sredstva. Nije to samo most, to je 30 kilometara pristupnih cesta. Nakon današnjeg svečanog obilježavanja spajanja hrvatskog teritorija radovi će se nastaviti dalje. Ići će se na dovršetak mosta i pristupnih cesta, a iduće godine prije turističke sezone ćemo ga otvoriti i pustiti u promet",  kazao je Butković.
 
Predsjednik Vlade najzaslužniji, pomogao je u ključnim trenucima
 
Sljedeće godine do lipnja trebali bi biti napravljeni svi radovi, rekao je ministar.
 
"Neće biti naplate cestarine i mostarine nikada. To je bio uvjet kod europskog financiranja. Hrvatske ceste će upravljati mostom, održavati ga i nikakvih problema oko toga neće biti. Nakon ovoga se projekt privodi prema kraju", kazao je.
 
Najavio je i da večeras stižu premijer Andrej Plenković te nekoliko ministara.
 
"Red je da je tu predsjednik Vlade, najodgovorniji je i najzaslužniji jer je pomogao u ključnim trenucima. Imali smo određenih problema s BiH i onda je trebalo, budući da je bilo EU financiranje osigurano, razgovarati s Europskom komisijom da se to ne zakomplicira, predsjednik je dao ruke. Operativno smo se bavili tim projektom najviše i da to ovako veličanstveno izgleda", kazao je ministar Oleg Butković. 
 
Izvor: RTL / Vlada

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.