Varaždinska županija objavila javni poziv studentima za sufinanciranje troškova prijevoza

Varaždinska županija objavila javni poziv studentima za sufinanciranje troškova prijevoza

Varaždinska županija je danas, 12. listopada, objavila javni poziv redovitim studentima s prebivalištem na području Županije za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na financiranje troškova prijevoza za akademsku godinu 2021./22.


Javni poziv će biti otvoren do 15. studenoga 2021. godine, a prijava i dokumentacija dostavljaju se isključivo poštom s naznakom za „prijevoz studenata“ na adresu: Varaždinska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport Franjevački trg, 42000 Varaždin.


Pravo na prijavu ostvaruju redoviti studenti s preddiplomskog sveučilišnog, stručnog, integriranog preddiplomskog i diplomskog, diplomskog sveučilišnog ili specijalističkog diplomskog stručnog studija u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu. Uvjet je da imaju prebivalište na području Županije najmanje 12 mjeseci u trenutku predaje prijave za ostvarivanje prava na sufinancirani prijevoz, a da je udaljenost od mjesta prebivališta do mjesta studiranja veća od 5 kilometara. 


Uz to, studenti koji studiraju na području Varaždinske županije, Međimurske županije i Koprivničko-križevačke županije te oni s prebivalištem u općinama Breznica i Breznički Hum koji studiraju u Gradu Zagrebu ostvaruju pravo na prijevoz dodjelom pokaznih mjesečnih karata za sredstva javnog linijskog prijevoza putnika u autobusnom ili željezničkom prijevozu.

Studenti koji studiraju u Gradu Zagrebu te u ostalim mjestima na području Republike Hrvatske pravo na sufinancirani prijevoz ostvaruju kroz dodjelu 4 vozne karte mjesečno, a oni koji studiraju u inozemstvu ostvaruju pravo na 100 kuna mjesečno za razdoblje studeni - lipanj tekuće akademske godine.


Studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili pravo na sufinancirani prijevoz dostavljaju samo potvrdu o redovitom upisu u tekuću akademsku godinu, a svi ostali čitko ispunjeni obrazac prijave, potvrdu o redovitom upisu u tekuću akademsku godinu i presliku osobne iskaznice. Oni koji studiraju u inozemstvu, osim navedenog, dostavljaju i presliku kartice žiroračuna.


Javni poziv objavljen je na stranicama Varaždinske županije na linku:

https://www.varazdinska-zupanija.hr/pozivi/javni-poziv-redovitim-studentima-s-podrucja-varazdinske-zupanije-za-podnosenje-prijava-za-ostvarivanje-prava-na-financiranje-troskova-prijevoza-za-akademsku-godinu-2021-22.html

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.