Meteo slikovnice - Zoran Vakula i Nik Titanik nastavljaju suradnju „Oblača-stom“ – u kojoj djevojčica Vedrana govori o oblacima

Meteo slikovnice - Zoran Vakula i Nik Titanik nastavljaju suradnju „Oblača-stom“ – u kojoj djevojčica Vedrana govori o oblacima

 Nakon „Vjetropiraste“, od mnogih tražene prve meteoslikovnice u seriji „Vremenaste priče“, u kojoj simpatični dječak Val podučava o vjetru - Zoran Vakula i Nik Titanik nastavljaju suradnju „Oblača-stom“ – u kojoj djevojčica Vedrana govori o oblacima.

Naravno, i ovdje piše meteorolog Vakula, a crta karikaturist i ilustrator Nik Titanik. I dalje ponajprije za stariju vrtićku skupinu i niže razrede osnovne škole, ali kao i kod „Vjetropiraste“ – jamačno će poneku do sada neznanu zanimljivost u „Oblačastoj“ naći i mlađi i stariji.

 Vedrana pomaže pronalaženju pitanja kao što su: „Što su oblaci? Kako i gdje nastaju? Koliko ih ima i kakvih oblika? Koji su najniži oblaci, a koji najviši? Što i kako proizvode? Može li ih se dodirivati? Kada ih i kako fotografirati?“ i još mnoga druga.

 Osim da mnogošto nauče, cilj „Vremenastih priča“ je i potaknuti skoro pa najmlađe na razumijevanje prirode i njezinih zakonitosti, te ih zainteresirati za meteorologiju i pojasniti neke osnovne meteorološke pojmove kako bi im bilo lakše razumijevati svakodnevne meteorološke informacije, kojih je u ovo vrijeme klimatskih promjena i globalnog zatopljenja napretek.

I dok se nakon „Vjetropiraste“ nije pouzdano znalo hoće li vjetrovi „dopuhati“ do pojašnjenja oblaka, sada se već može tvrditi kako je u pripremi nova „Vremenasta priča“ - o suncu, ali se još pouzdano ne zna hoće li biti „Sunčana“, „Sunčasta“ ili možda „Zrakasta“.

 No, neprijeporno je da u „Oblačastoj“, osim Vedranine priče o oblacima, postoji još i bojanka, preme-taljke, rebusi i križaljka – ili bolje reći – ispunjaljka. Naravno, puna oblaka.

 Izdavač slikovnice je Nik Titanik Studio d.o.o., prvi i jedini hrvatski studio specijaliziran za izradu karikatura, ilustracija, stripova i slikovnica.

 Slikovnica se već može kupiti na poveznici: niktitanikstudio.com/shop te uskoro u boljim knjižarama.

 

 

###

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.