Načelnik Poljak mladima Bednje poručuje da ostanu, a općina im pomaže oko stambenog zbrinjavanja

Načelnik Poljak mladima Bednje poručuje da ostanu, a općina im pomaže oko stambenog zbrinjavanja

U prostorijama vatrogasnog doma u Bednji u subotu je za zainteresirane građane održana prezentacija plana izgradnje dviju stambenih zgrada sa 16 stanova. Prezentaciji je prisustvovalo 20-ak mladih ljudi što je dokaz koliko je upravo realizacija spomenutog projekta potrebna Općini Bednja.

Načelnik Općine Bednja, Damir Poljak iskazao je zadovoljstvo odazivom naglasivši da je cilj planirane izgradnje zadržati mlade na području Općine.

– Općina Bednja je u proteklom razdoblju ishodila građevinsku dozvolu za novu prometnicu upravo zbog ideje izgradnje stambene zgrade za potrebe mladih obitelji koje želimo sačuvati na području Općine. Želja nam je da organiziraju život u našoj sredini koja je mala, ali koja ima sve preduvjete za kvalitetan život djece i mladih, ali i starijih građana. Našli smo potencijalnog investitora koji je prezentirao planove izgradnje, a mi kao Općina dajemo zemljište i komunalnu infrastrukturu”, rekao je načelnik Poljak i dodao kako će upravo sudjelovanje Općine u području komunalne infrastrukture smanjiti financijska izdvajanja budućih stanara.

Investitor objekta je tvrtka IZOLAMONT d.o.o. čiji je direktor Zlatko Hercigonja izrazio zadovoljstvo suradnjom s Općinom Bednja i naglasio kako je interes mještana bio velik, a da područje Općine Bednje kojoj nedostaje smještajnih jedinica ima ogroman potencijal zbog svog prirodno povoljnog smještaja.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.