Počinje izgradnja Čarobne šume u Vukovaru

Počinje izgradnja Čarobne šume u Vukovaru

U park-šumi Adica sredinom iduće godine bit će izgrađena nova šetnica i adrenalinski park. "Čarobna šuma", najnoviji kapitalni projekt grada Vukovara bi uz domaće stanovnike trebao još više privući i turiste, pogotovo domaće. Nakon što su jutros potpisani ugovori, počinju 30 milijuna kuna vrijedni radovi izgradnje atraktivnih sadržaja, sufinancirani europskim novcem.

Ugovore je gradonačelnik  Vukovara Ivan Penava jutros potpisao s  izvršnim direktorom tvrtke Presoflex gradnja d.o.o. Krešimirom Bogunovićem.

Gradonačelnik Penava istaknuo je kako je Projekt Adica posljednji kapitalni projekt koji je dio Intervencijskog plana Grada Vukovara, sufinanciran sredstvima Europske unije. Njime će omiljeno okupljalište Vukovaraca, ali i svih posjetitelja Vukovara, dobiti novi, atraktivan sadržaj.

"Ovim projektom vrijednim 30 milijuna kuna dobit ćemo šetnicu od drveta uz rijeku Vuku, dugu otprilike kilometar i sportsko-zabavni adrenalinski park koji će se sastojati od visinskih i nizinskih statičnih poligona, stijene za penjanje visine 20 metara i zip-linea dužine 470 metara koji će prelaziti rijeku Vuku“, pojasnio je Penava.

Projekt Adica, istaknuto je, doprinijet će stvaranju novih radnih mjesta u Vukovaru, a zahvaljujući novim zabavnim i rekreativnim sadržajima zasigurno će dobro utjecati na postojeću turističku i ugostiteljsku ponudu.

Završetak radova predviđa se sredinom 2023. godine.

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://radio.hrt.hr/radio-osijek/vijesti/pocinje-izgradnja-carobne-sume-u-vukovaru-5148630

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.