Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“ Čakovec koncertom uz Dan grada ujedno proslavio svoju 45. godišnjicu

Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“ Čakovec koncertom uz Dan grada ujedno proslavio svoju 45. godišnjicu

Tribinu Čakovec četvrtkom ovog je tjedna upotpunio Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“ Čakovec. Pritom su uz dirigenticu Senku Bašek, gošće Blanku Tkalčić, mezzosopran i Tamaru Korunek, sopran te klavirsku pratnju Danijela Ota, pripremili Program uz Dan Grada Čakovca, ali i nakon pandemijske dvije godine proslavili 45. obljetnicu.

Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“ osnovan je u Čakovcu 1975. godine, a od 1982. nosi ime jednog od najistaknutijih hrvatskih skladatelja, rodom iz Čakovca. Od tada, pa do danas, u zboru je pjevalo oko 550 pjevača – amatera. Zbor je dobitnik šest Zlatnih plaketa HSK na susretima održanim u Novom Vinodolskom  i Novigradu Istarskom, dobitnik pet Srebrnih plakete HSK na susretima održanim Rijeci,  Novom Vinodolskom, Novigradu Istarskom i Rovinju te mnogih drugih priznanja.

Nakon bogatog programa, nagrade su dodijeljene za dugogodišnje aktivno djelovanje i pjevanje u zboru i/ili KD Štolcer, za 10 godina Ivanu Goranu Hermanu, Mariju Jagecu i Maji Baksa, za 15 godina Klementini Vodušek, za 20 godina Višnji Smilović, Slavici Crnčević, Renati Lovrek i Tanji Mikolaj za 25 godina Senki Bašek, Mariji Žnidar, Aloisu Stipetichu – Godenziu, Ivici Mikolaju i Nikoli Mustaču, za 30 godina Blaženki Hunjadi – Bašek, za 35 godina Davoru Franiću i Petrani Sabolek te za 40 godina aktivnog djelovanja i pjevanja u zboru i KD Štolcer te 30 godina obavljanja fukncije tajnika zbora Dejanu Buvaču.

Koncertu su nazočili međimurski župan Matija Posavec, prva dirigentica zbora Dragica Karolina Šimunković prof. i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini koja je zbor istakla kao jednu od prepoznatljivosti grada i sinonim za amatersko zborsko pjevanje. Zahvalila im je pritom što su svojim programom upotpunili “Dane Grada Čakovca 2022.”.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.