Prognoza - kiša, a najviša temperatura, otkad je mjerenja zabilježena je 4. kolovoza 1981. godine u Pločama i iznosila je 42,8 °C

Prognoza - kiša, a najviša temperatura, otkad je mjerenja zabilježena je 4. kolovoza 1981. godine u Pločama i iznosila je 42,8 °C

U Hrvatskoj je danas u većini krajeva promjenljivo i nestabilno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U prvom dijelu dana glavnina oborine na zapadu i sjeverozapadu, a od sredine dana i na istoku. Lokalno je moguće i nevrijeme. Na većem dijelu dalmatinske obale i otocima uglavnom suho. Popodne na zapadu smanjenje naoblake.

Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, prolazno na udare i jak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, a u Dalmaciji i do 34 °C. - navodi u današnjoj prognozi vremena Hrvatski hidrometeorološki zavod, no kako je ranije u srpnju pa i u dijelu lipnja bilo i visokih temperatura zraka, kada se redovito nameće pitanje jesmo li dostigli maksimum i koje su do sada najviše izmjerene temperature zraka.

Do sada apsolutno najviša temperatura zraka u Hrvatskoj, izmjerena prema standardima Svjetske meteorološke organizacije, u hladu meteorološke kućice, zabilježena je 4. kolovoza 1981. godine u Pločama i iznosila je 42,8 °C.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.