Putem nove platforme građani Beča mogu se uključiti u oblikovanje javnog prijevoza

Putem nove platforme građani Beča mogu se uključiti u oblikovanje javnog prijevoza

Bečko gradsko poduzeće za javni prijevoz Wiener Linien nedavno je pokrenulo novu platformu putem koje građani mogu iznijeti svoje ideje vezane uz javni prijevoz i time pridonijeti njegovom poboljšanju.

 Kako bi trebao izgledati javni gradski prijevoz u Beču u budućnosti? Koje proizvode i usluge treba nuditi grad? Što se da poboljšati? Odgovore na ova i slična pitanja traži bečko gradsko poduzeće za javni prijevoz Wiener Linien. Poduzeće je nedavno pokrenulo novu platfomu putem koje se bečki putnici i svi oni koji to žele postati mogu uključiti u oblikovanje javnog prijevoza.

 Zainteresirane osobe mogu se prijaviti na platformi i iznijeti svoje ideje vezane uz tu temu. Također mogu sudjelovati u online anketama, radionicama i raspravama te sa stručnjacima bečkog poduzeća raditi na osmišljavanju novih rješenja. Tako, primjerice, mogu surađivati na razvoju novih vrsta i cijena karata, novih linija, modernizaciji infrastrukture ili poboljšanju digitalnih usluga. Tema prve radionice održane 9. kolovoza bile su stanice javnog prijevoza. Ondje su sudionici mogli iznijeti svoje mišljenje o izgledu sadašnjih stanica kao i o tome kakva bi trebala biti savršena stanica. Na sljedećoj radionici koja se održala 11. kolovoza djeca u dobi od deset do 15 godina mogla su podijeliti svoje želje i ideje za budućnost bečkog javnog prijevoza. U austrijskoj prijestolnici osobe svih dobnih skupina mogu pridonijeti poboljšanju gradskih usluga svojim idejama.

  Slika: Građani se mogu uključiti u oblikovanje javnog prijevoza

© Wiener Linien/Manfred Helmer

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.