Još jedno nelagodno proročanstvo - Nostradamus predviđa probleme na Marsu u 2023, novog papu i krizu crkve

Još jedno nelagodno proročanstvo - Nostradamus predviđa probleme na Marsu u 2023, novog papu i krizu crkve
Nostradamusova predviđanja već stoljećima uznemiruju svijet. Njegovi pratitelji tvrde da se do sada ostvarilo 70 posto njegovih predviđanja, a prema njihovom uvjerenju točno je predvidio, primjerice, Adolfa Hitlera, slijetanje na Mjesec i epidemiju covida -19. Francuski astrolog za nadolazeću 2023. godinu svijetu je ostavio i rasprostranjena predviđanja koja, u njegovom poznatom stilu, izazivaju nelagodu.

Sedmomjesečni rat

Nostradamus predviđa veliki rat za iduću godinu. "Sedam mjeseci Velikog rata ljudi su umirali od zločina ", napisao je. Istodobno, svjetski mediji nagađaju je li riječ o ratu u Ukrajini, koji inače traje već dugih deset mjeseci, ili se nešto sprema u Tajvanskom tjesnacu. U svakom slučaju, francuski grad Rouen izbjeći će katastrofalne okršaje.
Nostradamus je ostavio svijet s nizom labavih i metaforičkih predviđanja.  Fotografija: Pixabay
Kraj Marsa
Astrolog predviđa i kraj planeta Marsa. "Nebeska vatra, kada će se svjetla Marsa ugasiti ", vjeruje Nostradamus. Njegovo predviđanje moglo bi posebno zabrinuti osnivača SpaceX-a Elona Muska, koji predviđa prve korake čovjeka na Marsu 2029. godine. Prema Nostradamusu, o njegovim egomanijačnim planovima kolonizacije Marsa ne piše se ništa dobro.

Kaže se i da "nebeska vatra " najavljuje dolazak novog svjetskog poretka, kada će se dvije "velike sile " ujediniti s jakim i slabim vođom. Među tim geopolitičkim preokretima predviđa i dolazak novog pape, koji će napraviti veliki skandal, nakon čega će uslijediti "veliki progon " Rimokatoličke crkve.

 Nedostatak hrane i topline
Vidovnjak je također jasno predvidio nedostatak hrane, koji se u zapadnom svijetu osjeća uglavnom u obliku rasta cijena. "Nema opata, redovnika, nema početnika za učenje; med će koštati mnogo više od voska za svijeće ", kaže Nostradamus, predviđajući nova povećanja cijena i ... kanibalizam. "Bušel pšenice dići će se tako visoko da će čovjek pojesti svoje bližnje. "Nakon ovogodišnjeg rekordno vrućeg i vrlo sušnog ljeta, barem u Europi, Nostradamus predviđa još jedno vruće ljeto: "Kao sunce, blistavo more spržit će vam glavu: živa riba u Crnom moru gotovo će prokuhati. " Temperature će rasti čak i dalje, a razine mora doseći neslućene visine, prorok je očito predvidio i klimatske promjene.
 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.