Žedna Zemlja - na našem planetu nema dovoljno pitke vode, a Hrvatska prednjači u rasipanju

hydromat

Zdrava pitka voda jedna je od najznačajnijih životnih potreba svih živih bića na planetu Zemlja. Oni koji je imaju dovoljno tu činjenicu uzimaju zdravo za gotovo i o tome ne vode brigu, a tek oni koji je nemaju dovoljno shvaćaju njenu važnost, a takvih je svaki danom nažalost sve više, ističe Slavko Canjuga, iz tvrtke Hydromat koja proizvodi svjetski patentirane regulacijske ventile i pripadajuću opremu. On također i upozorava da je 
Hrvatska zemlja EU s najvećim zalihama pitke vode, međutim, paradoksalno je da ima i najveće gubitke u distributivnoj mreži koji se mjere stotinama milijuna kuna.

- To je podatak koji sam po sebi govori koliko smo duboko neorganizirano i tehnički površno društvo. Dovoljno je prisjetiti se da samo u Zagrebu gotovo da nema dana bez puknuća cjevovoda, no da ne širimo temu, tehnička suština problematike je da za ispravno upravljanje protokom i procesom distribucije pitke vode, a time i smanjenjem gubitaka zbog propuštanja i curenja, moramo imati odgovarajuće i pouzdane regulacijske ventile. U tom smislu baveći se dulji niz godina problematikom kontrole protoka fluida tvrtka HYDROMAT® nudi vlastite svjetski patentirane regulacijske ventile i pripadajuću opremu. Moramo se pohvaliti i da je „HYDROMAT® Water Management and Intelligent Water Control“ globalno prepoznatljiv brand pa smo tako pozvani i na međunarodni sajam koji tretira problematiku pitke vode za Mediteran i Afriku, WATREX Expo 2019 u Kairu,ponosno navodi S. Canjuga.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.