Još jedna javna slavina, izvor zdrave pitke vode, predana građanima Varaždina na korištenje

SLAVINA

Još jedna javna slavina, izvor zdrave pitke vode, predana građanima Varaždina na korištenje. Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok i direktor Varkoma Željko Bunić uz dječje igralište u varaždinskom POS-naselju u Jalkovečkoj ulici nazdravili su čašama pitke vode i tako predali na upotrebu javnu slavinu koja će dobro doći u ljetnim mjesecima djeci i roditeljima koji se okupljaju na tom igralištu.

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok snažno podupire projekte koje koriste većem broju građana: Postavljanje javnih slavina na mjestima gdje se okupljaju građani, roditelji s malom djecom, prolaznici i turisti u skladu je s europskom direktivom koja nalaže da se zdrava voda mora omogućiti svim ljudima na javnim prostorima. Do sada to nismo imali, no sada zahvaljujući Varkom mi u Varaždinu značajnom smo poboljšali situaciju.  Postavljena je slavina uz šetnicu na Dravi, prije toga kod varaždinskog groblja i ovo je već treća slavina postavljena u kratko vrijeme. Najavljujemo postavljanje još fontana, već se planira postavljanje kod katedrale, pa zatim kod stadiona i na drugim mjestima gdje se okupljaju građani – naveo je gradonačelnik Čehok. 

Postavljanje slavina Varkom financira iz vlastitih sredstava, a direktor Željko Bunić ističe: Naš je cilj da građanima imaju dostupnu pitku vodu na što više mjesta, ne samo u svojim domovima, već i na javnim prostorima.  To je vrlo opravdano iz humanističkih, ali i turističkih razloga. Pažnju smo posvetili i kućnim ljubimcima kojima također treba osigurati pitku vodu. Sve je to povezano s europskim direktivama kojima se propagira dostupnost pitke vode. Najnoviji trend je postavljanje slavina i u velikim trgovačkim centrima, a mi ćemo svakako nastaviti slijediti takve inicijative i postavljati slavine na javnim mjestima – zaključio je Bunić.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.