Marko Kutlić pobjednik je 67. Zagrebačkog festivala 2020.

Marko Kutlić pobjednik je 67. Zagrebačkog festivala 2020.

„Samo nek ona sretna je“ naziv je pobjedničke pjesme sa kojom je mladi Marko Kutlić pobjedio na 67.-om Zagrebačkom festivalu. Po ukupnom broju bodova, na 2. mjestu je duet Marina Jurića-Čivre i Nine Kraljić, “Zima”, a na 3. pjesma “Vrati mi se ti” autora Ante Pecotića u izvedbi Nikole Marjanovića

Odluka je to stručnog žirija ovogodišnjeg festivala kojeg su činili Zorica Kondža, prošlogodišnji pobjednik Damir Kedžo, autor i producent Branimir Mihaljević, Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista te Željko Švenda, predsjednik HURIN-a. Po ukupnom broju bodova, na 2. mjestu je duet Marina Jurića-Čivre i Nine Kraljić, “Zima”, a na 3. pjesma “Vrati mi se ti” autora Ante Pecotića u izvedbi Nikole Marjanovića.

Prepuna City Plaza svjedočila je novom velikom uspjehu mladića kojemu su najviši glazbeni dometi zapisani u zvijezdama. Neosporan talent uz izniman rad, pokazatelj su kako se može stati uz bok najvećima, a Marko radi upravo to i dokazao.

Prošla godina bila je najuspješnija u njegovoj samostalnoj karijeri. Brojne nagrade struke i publike, izlazak prvog samostalnog albuma, te veliki zagrebački koncert u prepunoj Tvornici kulture, bili su putokaz za 2020., koja je počela na savršen način.

Prije par dana, osvojene nagrade publike Cesarica, za hit kolovoza i pjesmu 'Samo ljubav', te ona za hit travnja i duet s Nelom 'U zagrljaju spašeni' bili su najljepši mogući uvod za ovu pobjedu.

Svi okupljeni na zagrebačkom festivalu, svjedočili su izvrsnom i slobodno možemo reći, jedinstvenom nastupu, prepunom snage, ali i istodobne emocije i romantike. Markova pjesma 'Samo nek ona sretna je', koja je dobila i svoje video izdanje, nikoga od okupljenih nije ostavila ravnodušnim i po ocijeni većine, nagrada je ove godine otišla u prave ruke.

Dok su čestitke pristizale sa svih strana, sam Marko nije skrivao zadovoljstvo - 'Nisam ovo očekivao i nadao se pobjedi. Jedini razlog zbog kojeg sam odlučio prijaviti pjesmu na Zagrebački festival, je što sam želio da je što više ljudi čuje. Vjerovao sam u nju, mislim da jednog dana ona može biti velika pjesma i volio bi da se sluša, kad mene ne bude.

Uvijek kažem, glazba nije natjecanje, nije sport. Glazba je jedna ljubav, emocije i za mene će uvijek biti tako. Stvarno je jako lijepi osjećaj primiti nagradu, kada te struka nagradi u tvom gradu, na tvom festivalu. Poseban i lijep osjećaj i hvala svim ljudima koji su prepoznali rad moje ekipe i mene. Hvala još jednom svima, volim vas sve, moju publiku najviše i ovo je moj poklon njima.'  

Ova pobjeda, Marku, ali i ostatku autorske ekipe, Aleksandru Čubrilu, Igoru Ivanoviću, kao i Marku Vojvodiću, još jednom je pokazala kako su upravo oni dobitna kombinacija za još puno ovakvih iznimnih glazbenih ostvarenja.

 Foto: IzvanFokusa

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.