Neno Belan pobjednik jubilarnog splitskog Festivala

Neno Belan pobjednik jubilarnog splitskog Festivala

Uz snažnu buru tijekom večeri, jubilarno 60. izdanje Festivala završeno je dodjelom nagrada. Najviše zadovoljstva imali su Neno Belan i Zorana Kačić Čatipović koji su pobijedili prema ocjeni publike te mlada Lorena Bućan prema ocjeni žirija.

Prva nagrada publike - Čarobna stvar - Neno Belan & Zorana Kačić Čatipović
Druga nagrada publike - O tebi ovisan - Marko Tolja
Treća nagrada publike - Ostajem tu - Tomislav Bralić & Intrade
Prva nagrada žirija - Kako samo mater zna - Lorena
Druga nagrada žirija - Ne zamiri vilo - Tedi Spalato
Treća nagrada žirija - Dugo nisam bio mlad - Goran Karan
Nagrada za cjelovito djelo - Budi čovjek - Ibrica Jusić
Nagrada za najbolji tekst - Sve do kraja - Ružana Kovač
Nagrada novinarskog žirija - Kako samo mater zna - Lorena
Najbolji debitant - Izdalo me more - Filomena
Nagrada za najbolji aranžman - Čarobna stvar - Neno Belan & Zorana Kačić Čatipović
Nagrada za najbolju interpretaciju - Voli me godinama - The Frajle

Splićanima su na Prokurativama na početku večeri zapjevali Slavonka Mia Dimšić i miljenik publike Marko Tolja pjesmu "Sva blaga ovog svijeta", a nakon njih natjecateljski dio od ukupno 22 pjesme, otvorila je mlada Adriana s pjesmom „Dođi, uzmi dušu“. Nakon nje pozornicu su preuzeli Boris Oštrić i grupa Ribari i otpjevali „Meni treba mirno more“. Iza njih na pozornicu je došao bivši natjecatelj "Voicea" Marin Jurić Čivro s pjesmom „Nije dovoljno“, a onda su to učinili i domaćini Splitski tenori s pjesmom „Pisma Splita“. Atmosferu na Prokurativama dodatno je podignuo uz vesele i plesne taktove s pjesmom„Nema Bolje“ Ivo Perkušić, a onda je mirnije tonove sa „Sve do kraja“ otpjevala Klapa Praska. Poslije njih publici je pjevala i Filomena s pjesmom „Izdalo me more“. Tu je bio i Petar Dragojević koji je otpjevao „To ne mogu podnit, a zaredale su se tu pjesme brojnih rado viđenih lica naše estrade pa je Ibrica Jusić zapjevao „Budi čovjek“. Nakon njega sastav Frajle oduševile su okupljene na Prokurativama pjesmom „Voli me godinama“, a čuli smo i Harija Rončevića s pjesmom „Idem jugu svom“ pa onda i Klapu Rišpet i pjesmu „Maka maka“. 1 / 10 Finalna večer 60. Festivala zabavne glazbe Split 2020. Zapjevali su i Alen Nižetić te predstavio pjesmu „Samo mi se javi“ i vječni zabavljač Jole s pjesmom „Fali ona meni“. Najveća pobjednica večeri, koja je osvojila ocjenjivački sud novinara i stručni ocjenjivački sud, Lorena Bućan, čiju pjesmu potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić, otpjevala je „Kako samo mater zna“. Splićani su između ostalog mogli čuti i pjesme Zadranina Mladena Grdovića „Kad duša boli“, a nakon njega na pozornicu je opet stigao Tolja s pjesmom „O tebi ovisan“. Među omiljenim Dalmatincima bio je tu i Giuliano i njegova pjesma „Pjeva mi se, ali nemam s kim“. Veseli duet „Čarobna stvar“ izveli su Neno Belan i Zorana Kačić Čatipović, a potpuno drugi ton na pozornicu festivala donio je Tedi Spalato s pjesmom „Ne zamiri vilo“. Predzadnji se pred Splićane na Prokurativama pojavio Goran Karan te s pjesmom „Dugo nisam bio mlad“ čestitao Splitskom festivalu 60. rođendan. Za atmosferu su se na kraju pobrinuli Tomislav Bralić i Klapa Intrade s pjesmom „Ostajem tu“.

Završnicu jubilarnog izdanja Festivala nažalost, obilježila je snažna bura koja je puhala tijekom cijele večeri. Zbog toga su velikih problema imali izvođači, ali i članovi orkestra nastojeći zadržati notne zapise festivalskih pjesama. Ali bura, pa ni ova korona epidemija nisu uspjeli omesti organizatore koji na koncu mogu biti zadovoljni. Ovogodišnje je izdanje, zbog zdravstvene situacije, pripremljeno u iznimno kratkom roku. Stoga možemo kazati da je Festival uspješno završen uz uvažavanje mjera opreza nacionalnog stožera, pa je zbog epidemioloških razloga malobrojna publika na koncu bila zadovoljna. Festivalske su pjesme krenule prema srcima hrvatske publike i vjerujemo da će to biti uspješan put kao i Festivalu koji punim jedrima ulazi u sedmo desetljeće postojanja na najboljem putu da vrati svoju slavu. 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.