U programu 7. Dubrovačkih ljetnih igara plesna predstava „Gore“ u nedjelju u parku Gradac

gore

U sklopu programa 71. Dubrovačkih ljetnih igara, u nedjelju 19. srpnja u 21.30 sati u parku Gradac, plesnu predstavu „Gore“, nastaloj prema koreografskoj ideji Ferenca Fehéra, izvest će Zagrebački plesni ansambl kroz Plesnu mrežu Hrvatske.  

Svojom najnovijom produkcijom „Gore“ Zagrebački plesni ansambl predstavlja pomlađeni i sve-ženski postav. Predstava je to o zajedničkom putovanju šest plesačica, o stanju povišenih emocija, o uzbuđenosti i ushitu bivanja u kolektivu. U zajedničkim ritualima otkrivaju odgovornosti pojedinca prema zajednici te zajednice prema pojedincu. Šest plesačica koje amazonskim freestyle pokretima opisuju solidarnost, hrabrost, protivljenje, zajedništvo te individualnu i grupnu odgovornost su: Margareta Firinger, Andreja Jandrić, Sintija Kučić, Gendis Putri Kartini, Petra Valentić i Jovana Zelenović.  

Koreograf predstave Ferenc Fehér plesni je umjetnik i koreograf rođen u Mađarskoj. Kao samouki plesač razvio je jedinstven, izražajni stil koji je kombinacija uličnog plesa, elemenata borilačkih vještina i životinjskih pokreta. Svoje predstave izvodi na plesnim i kazališnim festivalima diljem svijeta. Dobitnik je mnogih međunarodnih priznanja i nagrada. Utemeljen 1970. godine, Zagrebački plesni ansambl kontinuirano inzistira na originalnim autorskim projektima, visokoj umjetničko-izvođačkoj razini i performativnoj snazi izvođača. Suradnje s koreografima i pedagozima iz zemlje i inozemstva te raznim umjetnicima iz domene kazališne, glazbene i likovne umjetnosti, doprinijele su jedinstvenoj spremnosti ansambla da odgovori na izazove najrazličitijih autorskih poetika i podiže razinu svojih produkcija. Kao takav, ZPA je obilježio karijere velikog broja hrvatskih plesača i plesnih stručnjaka koji danas uspješno djeluju u zemlji i inozemstvu. Za doprinos razvoju hrvatskog kazališta Zagrebački plesni ansambl nagrađen je brojnim nagradama.  

Ulaznice su dostupne preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1). Uz kupnju ulaznica Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10% popusta, a takva kupnja u iznosu od najmanje 500 kuna donosi i voucher koji omogućuje 30% popusta na festivalske suvenire. OTP banka d.d. programom vjernosti OTPeticom korisnicima omogućuje dodatnih 10% popusta pri kupnji ulaznica na prodajnom mjestu u Festivalskoj palači. Upite vezane za kupnju ulaznica zaprima festivalski Ured prodaje na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefonski broj: 020 / 326 -123.  

Dubrovačke ljetne igre prilagodile su svoje poslovanje preporukama HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 te se moli i publiku da ih se pridržava.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.