Špancirfest se otkazuje, ostaje u virtualnoj formi kao presjek minulih događanja

Špancirfest se otkazuje, ostaje u virtualnoj formi kao presjek minulih događanja

Na današnjoj press konferenciji u gradskoj vijećnici u Varaždinu, gradonačelnik dr. sc. Ivan Čehok. njegova zamjenica Sandra Malenica i direktorica Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Tot izvijestili su da se ovogodišnji Špancirfest predviđen za razdoblje od  21. do 30. kolovoza ipak neće održati i to zbog poštivanja epidemiološke situacije  zbog korona krize i neizvjesnosti koju ona donosi.

Odluka je donijeta sukladno preporukama Ministarstva kulture i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te se ovogodišnje 22. izdanje Špancirfesta u Varaždinu se  - otkazuje. rečeno je na konferenciji.

Gradonačelnik je istaknuo i da će se sredstva namijenjena Špancirfestu preusmjeriti u pomoć za opremanje učenika gradskih osnovnih škola u obliku financijske pomoći za nabavku radnih bilježnica i pribora za školu, a radi se o više od milijun kuna.

Jelena Tot poručila je rekla da s obzirom da je riječ o najvećem festivalu uličnih šetača u Hrvatskoj koji je upravo suprotan epidemiološkim mjerama COVID-19. kao što je  izolacija i držanje distance te da je i HZJZ preporučio da se Špancirfest ne održi, jedina moguća odluka, koliko god ona bila teška bila – otkazati ovogodišnje izdanje festivala.

- Proteklih smo mjeseci planirali, prilagođavali planove, mijenjali koncept festivala, usklađivali ga s mjerama koje su se mijenjale, no sigurnost posjetitelja, gostiju i naših sugrađana nam je na prvom mjestu i moramo ostati odgovorni te se držati preporuka zdravstvenih stručnjaka i epidemiologa.  Ovogodišnji Špancirfest obilježit ćemo prisjećajući se najboljih festivalskih trenutaka proteklih godina atraktivnim video materijalima koje ćemo objavljivati u razdoblju kada smo trebali špancirati, od 21. do 30. kolovoza na Facebook stranici Špancirfesta, a pripremili smo i brojne nagrade iznenađenja. Hvala svima koji su promišljali, organizirali i strepili zajedno s nama i svima onima koji su Špancirfest željno iščekivali, poručila je.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.