Unatoč Pandemiji COVID -19, suradnja Varaždinskih baroknih večeri i Mađarske se nastavlja

Unatoč Pandemiji COVID -19, suradnja Varaždinskih baroknih večeri i Mađarske se nastavlja
Unatoč pandemiji COVID -19, u ovoj 2020. godini. kada varaždinski festival barokne glazbe slavi svoj zlatni - polustoljetni jubilej uspješna suradnja Varaždinskih baroknih večeri i Mađarske se nastavlja - kažu u Koncertnom uredu Varaždin.
- Kulturna suradnja Varaždinskih baroknih večeri, Koncertnog ureda Varaždin i Republike Mađarske započeta partnerstvom prije tri godine nastavlja se i dalje. Novi mađarski veleposlanik u RH Nj. E. dr. Csaba Demcsák pozvao je nas organizatore VBV: ravnatelja Davora Bobića i ravnatelja Koncertnog ureda Varaždin Raymonda Rojnika na radni ručak u rezidenciju u Zagrebu kojem je nazočio i ravnatelj Mađarskog instituta u Zagrebu Dezso Janos kako bismo razgovarali o budućoj suradnji u kulturnom povezivanju između dvije susjedne zemlje.
Dogovoreno je da će Mađarski institut iz Zagreba biti suorganizator Znanstvenog skupa koji će se održati u rujnu u sklopu 50. Varaždinskih baroknih večeri, čime će skup dobiti međunarodnu dimenziju i značaj, ali i proširiti interes znanstvenika za barokni festival koji u vrijeme pandemije slavi svojih pola stoljeća kontinuiranog održavanja.Razgovarali smo o nastavku glazbene suradnje u budućnosti, nadamo se već iduće godine na 51. Varaždinskim baroknim večerima, s obzirom da će ove godine Barokne večeri zbog aktualne situacije obilježiti koncerti domaćih vrhunskih glazbenika. Veleposlanika Demcsáka pozvali smo da posjeti Varaždin, ako ne prije onda za otvorenje Festivala u rujnu, što je on prihvatio. Drago nam je da partnerstva započeta proteklih godina uspješno nastavljamo i planiramo nove projekte za iduću godinu - izjavio je vezano uz dogovore oko te suradnje ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.