Gostovanje Heartefacta na 71. Igrama: „Intimnost“ Biljane Srbljanović premijerno u Lazaretima

Gostovanje Heartefacta na 71. Igrama: „Intimnost“ Biljane Srbljanović premijerno u Lazaretima

Predstava „Intimnost“ redatelja Andreja Nosova i dramaturginje Biljane Srbljanović u produkciji Fondacije Heartefact iz Beograda, premijerno će u sklopu europskog projekta „Future Epics“ biti izvedena pred festivalskom publikom u četvrtak, 13. kolovoza u 21.30 sati u Lazaretima.

 „Intimnost“ se bavi najaktualnijom temom današnjice – novim virusom. Predstava istražuje što se to promijenilo u našem životu, radu, odnosu prema „drugom“ i prema sebi. Glumci Leon Lučev i Jelena Graovac kroz mnoštvo kratkih priča o distanci, disciplini, privatnosti i novim odnosima koji se formiraju u periodima (samo)izolacije, svojom igrom teže preispitati je li moguće sačuvati intimnost u doba pandemije.

– Novi, nepoznati i zastrašujući virus, iako dugo očekivan, zatekao je svet potpuno nespremno. Karantin, izolacija, zaraza, umiranje - nije ništa novo u istoriji dramske literature, ali je, u savremenom svetu koji je nesposoban na samoću, postalo gotovo jednako teško biti bolestan ili zaštititi se. Dva dramska umetnika kroz kratke priče, labavo povezane anegdote, pletu u veću sliku promene sveta kojoj prisustvujemo, stvaranje nove paradigme društvenih odnosa, a da toga nismo ni svesni – kazala je povodom premijere predstave dramaturginja Biljana Srbljanović, koja je i sama nedavno preboljela korona virus.

Ostatak autorskog tima čine Selena Orb koja potpisuje kostime i scenografiju te skladatelj Draško Adžić. Asistent dramaturginje je Ognjen Aksentijević, a izvršna producentica Selena Pleskojnić.

Na programu ovogodišnjih 71. Igara još su dvije premijerne produkcije nastale u sklopu projekta „Future Epics“ sufinanciranog sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa i to plesna predstava „Zagrljaj“ koju će partneri iz Švedske, iz Vitlycke centra za izvedbene umjetnosti, izvesti u ponedjeljak 17. kolovoza u Lazaretima te „Grižula“ Marina Držića u režiji Saše Božića i Petre Hrašćanec te u izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, u četvrtak 20. kolovoza u parku Gradac.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.