Treći Međunarodni dječji vokalno plesni natjecateljski festival Malene zvIjezde

KALINKA

Ove 2020. godine u natjecateljskom festivalu „Malene zvijezde“ sudjelovali su dječji ansambli iz Švedske, Litve, Hrvatske, Irske, Češke, Cipra i Srbije. Natjecanje se održalo u dvije etape; plesna i vokalna. Svi sudionici bili su podijeljeni u dobne kategorije 5 – 6 godina, 7 – 10 godina, 11 – 12 godina i 12 – 13 godina. U svakoj nominaciji dodjeljivale su se nagrade i diplome za prvo, drugo i treće mjesto. 

Na ovogodišnjem natjecanju u Irskoj Hrvatsku je predstavljala sekcija Malinka koja djeluje u sklopu Udruge ruskog govornog područja u Međimurju Kalinka. Prvu nagradu u kategoriji Najbolji duet, dobne kategorije 11 – 12 godine dobile su članice sekcije Malinka, Elizabeta Srpak i Karla Pervan, Osnovna škola Prelog, sa ruskom narodnom pjesmom „BREZA“. Treću nagradu u solo pjevanju, u kategoriji 14 – 15 godina osvojila je Laura Čurin, članica Udruge ruskog govornog područja Kalinka iz Čakovca sa pjesmom Okrugla pjesmica. Diplomu za prvo mjesto u kategoriji grupnog izvođenja osvojila je Dječja vokalna skupina Malinka, Udruge ruskog govornog područja Kalinka iz Čakovca, Hrvatska.  

Udruga ruskog govornog područja Kalinka djeluje od 2007. godine te je najbrojnije društvo ruske nacionalne manjine u Hrvatskoj. Uz mnogobrojne aktivnosti, spajajući dvije kulture, učeći u osnovnim školama najmlađe ruskoj kulturi i jeziku, nastupajući na raznim smotrama i festivalima postižu visoka priznanja i uspjehe.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.