Odgođena završna priredba 68. Zagrebačkog festivala

Odgođena završna priredba 68. Zagrebačkog festivala

Završna priredba 68. Zagrebačkog festivala koja se trebala održati 29. siječnja 2021., odgođena je za proljeće.

Odluka je to direkcije Zagrebačkog festivala, na čelu s umjetničkim direktorom Branimirom Mihaljevićem, kao reakcija na kontinuirani epidemiološki rizik te posljedice katastrofalnog potresa.

„U trenucima suosjećanja s ugroženima i bolesnima, ne želimo ni na koji način dovesti u pitanje kredibilitet naše manifestacije, a niti glazbenicima umanjiti kvalitetu izvedbe i promocije pjesama određenim produkcijskim kompromisima“, izjavio je Mihaljević.

No, odgoda manifestacije ne znači prestanak festivalske kampanje i promociju glazbenika te njihovih novih pjesama:

„U suradnji s partnerima i radijskim postajama, započeli smo s distribucijom festivalskih pjesama po radio stanicama koje će u sklopu svog redovnog programa, ali i kroz specijalizirane emisije, cijelo to vrijeme emitirati pjesme i na taj način im osigurati put do publike.

Uskoro će na digitalnim glazbenim servisima i CD-u biti objavljena i festivalska kompilacija te iskreno vjerujemo kako ćemo stoga na proljeće imati festival pun hitova kakav svi priželjkujemo: u boljem ozračju, s velikim orkestrom, sjajnom produkcijom, pred publikom, uz direktan televizijski prijenos“, istaknuo je direktor festivala, Branimir Mihaljević.

Podsjetimo, na 68. Zagrebačkom festivalu nove će pjesme predstaviti Aleksandar Ljiljak, Antonia Dora Pleško, Bang Bang, Boris Rogoznica, Colonia, Ivan Ive Županović, KUKU$, Matija Cvek, Mia Negovetić i Edi Abazi, Miki Solus, Nela, Neno Belan, Nikolina Tomljanović & Belfast Food, Robert Čolina, Stjepan Jimmy Stanić, Stjepan Lach, Tadej, Tedi Grubica, Vjeko Ključarić, Vjekoslav Banovčić, Vladimir Kočiš Zec i Z++.

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.