DORA 2021.: Albina Grčić i „Tick Tock“ idu na Eurosong

DORA 2021.: Albina Grčić i „Tick Tock“ idu na Eurosong

Boje Hrvatske na prestižnom natjecanju za pjesmu Eurovizije u Rotterdamu branit će Albina Grčić  sa skladbom Tick Tock!

Albina je od strane stručnog žirija osvojila 78 bodova i bila u vodstvu, a 120 bodova osvojenih od strane publike opravdali su njenu ulogu favorita koju je do samog kraja dijelila s Ninom Kraljić.

Hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije, Dora održao se 22. put, a treći put zaredom u opatijskoj dvorani Marino Cvetković. Ovaj put, na žalost, bez publike, pod strogim epidemiološkim mjerama, ali na nikada većoj pozornici na kojoj je 14 finalista premijerno izvelo svoje pjesme kojima su pokušali osvojiti i žiri i publiku. 

Nina Kraljić odnosno Akonost of Balkan otvorili su dojmljivim scenskim nastupom ovogodišnju Doru izvedbom pjesme 'Rijeka' kojom je Nina najavila uz novo glazbeno ime i stilsko usmjerenje prema etno i filmskoj glazbi. 

Stručni ocjenjivački sud odabrao je 14 finalista koji su premijerno izveli svoje pjesme i svojim izvedbama pokušali osvojiti i žiri i publiku.

Tročlani ocjenjivački sudovi nalazili su se u HRT-ovim centrima, u Dopisništvu Vukovar i u Zagrebu, a publika je glasovala telefonski.

Voditeljice ovogodišnje Dore bile su sjajne četiri dame - poznata, cijenjena i priznata lica HRT-a: Daniela Trbović, Barbara Kolar, Jelena Lešić i Doris Pinčić. Scenarij ovogodišnje Dore potpisuje Alen Đurica, redatelj je Ivan Miladinov, a urednica Uršula Tolj.

Foto: Dario Njavro/HRT

 

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.