Počinje sedmo izdanje jednog od najvećih glazbenih festivala – Zagreb Guitar Festival

Počinje sedmo izdanje jednog od najvećih glazbenih festivala – Zagreb Guitar Festival

Sound of hope, naziv je sedmog po redu Zagreb Guitar Festivala koji će se ove godine održati od 14. do 20. lipnja u zagrebačkom Boogaloo Clubu. Posjetitelji će moći uživati u bogatom i zanimljivom programu koji će nakon godinu dana Zagrepčanima i svim ljubiteljima glazbe omogućiti jedinstveni doživljaj, a cijeloj glazbenoj industriji pomoći da nakon duge pauze nastavi dalje.

„Pripremili smo zanimljiv i raznolik program te vjerujemo da će naši sugrađani i posjetitelji to prepoznati i da ćemo zajedno uživati u ljetnim večerima uz zvuke gitare“, rekla je Ružica Gelo Ciglenečki, CEO Festivala.

Za sve željne glazbe, umjetnosti i dobrog provoda pripremljeno je nekoliko sjajnih večernjih koncerata. Prvu priliku za uživanjem svi zainteresirani imat će 14. lipnja na koncertu svjetski poznatog glazbenika Bireli Lagrenea, po mnogima najboljeg gitarista svijeta koji njeguje gipsy stil, a u goste nam ga dovodi naš Mate Matišić.

Dan kasnije, 15. lipnja, nastupat će Miroslav Tadić, publici dobro poznat po koncertima s Vlatkom Stefanovskim, i Yvette Holzwarth na violini. Yvette Holzwarth svjetski je poznata violinistica, vokalistica, skladateljica i glazbena pedagoginja sa sjedištem u Los Angelesu, a veliki interes gaji prema eksperimentalnoj proizvodnji zvuka. Također, u sklopu koncerta Miroslav Tadić promovirat će i svoj novi CD.

Publiku 16. lipnja očekuje još jedan sjajan koncert na kojem će nastupiti naš poznati riječki dvojac - pjevač Neno Belan i skladatelj, pjevač i instrumentalist Olja Dešić. Ovaj će koncert biti prvi u nizu akustične prirode, a niz drugih slijedit će kroz duge ljetne večeri.

U nedjelju, 20. lipnja posjetitelji će moći uživati u koncertu Lovre Peretića, pobjednika EuroStrings natjecanja, prve europske platforme klasične gitare koju je pokrenula Glazbena škola Bonar, ujedno i organizator Zagreb Guitar Festivala. Nakon Lovre Peretića nastupi će mladi zagrebački bend Ad hoc čiju izvedbu zaista ne smijete propustiti.

Za sve posjetitelje organizatori su pripremili malo iznenađenje na početku svih koncerata, a ovogodišnje izdanje ZGF-a održat će se u skladu sa svim epidemiološkim mjerama zbog čega je ograničen broj karata. Svi željni koncerata, dobre glazbe i talentiranih glazbenika detalje o Zagreb Guitar Festivalu možete pronaći na službenoj web stranici Zagrebguitarfest.com, a svoje ulaznice za koncerte možete kupiti putem sustava Eventim.

Zagreb Guitar Festival – Sound of Hope idealna je prilika za izlazak iz kuće i ponovno uživanje u glazbi uživo.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.