TBF feat. ST Koka i Klapa Cambi pobjednici su Splitskog festivala

TBF feat. ST Koka i Klapa Cambi pobjednici su Splitskog festivala

Splitski Cambi i TBF pobjednici su jučer održanog Splitskog festivala. Trogodišnji rad na pjesmi "Bambina mia" je urodio plodom jer su za svoju izvedbu i suradnju osvojili naklonost publike, a bili su najbolji i prema ocjeni novinara akreditiranih na Festivalu. Prema ocjeni struke, najbolji je bio Neno Belan za pjesmu "Zvijezde".

Zanimljiv je podatak da je za obje pobjedničke pjesme skladateljski dio uradio Splićanin Josip Radić koji je s Belanom pobijedio prije dvije godine i na šibenskoj Šansoni. Dražen Zečić je s pjesmom "Ako život opet priliku mi da" najavio povratak među svoje obožavatelje jer je s izvedbom ove pjesme osvojio drugu nagradu publike. Druga nagrada struke otišla je u ruke bračnog para Huljić i pjevačice Lorene za pjesmu "Tvoja i gotovo". Njoj je ujedno pripala nagrada za najbolju interpretaciju. Treći prema ocjeni publike su bili Tomislav Bralić i njegova klapa Intrade. Pjesma Vinka Barčota "Kada jednom odem" je veliki hit koji će uskoro publika na njihovim nastupima pjevati zajedno sa njima. Prema ocjeni struke, treću nagradu zavrijedio je Branimir Mihaljević za pjesmu "Srce u koroti" koju je izveo Tedi Spalato. 

Ovogodišnji je Festival, unatoč pandemiji, napravio iskorak izvan Prokurativa s pripremljenim koncertima na tvrđavi Gripe, na Rivi te na Trgu Gaje Bulata ispred Kazališta. Gledalište je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta na sve tri festivalske večeri i nadamo se da to neće utjecati na zdravstvenu situaciju u Splitu jer je organizator nastojao pridržavati se naputaka stožera Civilne zaštite. Festival je iznjedrio nekoliko pjesama koje ćemo dugi niz godina slušati i jednoga dana ih ubrajati među evergreene za neku od budućih retrospektivnih festivalskih večeri. Izvor: HRT

Foto: Veljko Martinović

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.