Izložba fotografija na zgradi varaždinskog HNK-a kao doprinos promociji 51. VBV

Izložba fotografija na zgradi varaždinskog HNK-a kao doprinos promociji 51. VBV

Izložba fotografija na zgradi varaždinskog HNK-a posvećena osobama koje su dale trajni doprinos razvoju Varaždinskih baroknih večeri i trenucima za pamćenje iz polustoljetne tradicije održavanja baroknog festivala uvertira je u programe 51. Varaždinskih baroknih večeri koje počinju sutra, u petak 17. rujna u Varaždinu. Zbog vremenskih prilika svečani koncert otvorenja bit će održan u varaždinskoj Katedrali, a ne na Korzu kako je prvotno bilo planirano. Za taj koncert kao i sve koncerte koji će uslijediti potrebno je imati COVID potvrdu. „Pripremali smo ovogodišnji festival, kao i prošlogodišnji uz brojna ograničenja i neizvjesnosti.

Znamo da će kod određenog broja ljudi ova odluka o COVID potvrdama izazvati nezadovoljstvo, no moram istaknuti da to nije naša odluka, već odluka Stožera koji je i dao dozvolu za održavanje ovogodišnjeg Festivala. Naša je želja da nastavimo tradiciju održavanja Festivala i pružimo publici mogućnost da u što većem broju nazoči koncertima, jer svi smo se već zaželjeli onog „starog normalnog“. Omogućili smo povoljnije testiranje na dvije lokacije u Varaždinu-u Poliklinici Sveti Nikola u samom srcu grada Varaždin i poliklinici Nanna u Optujskoj ulici.

Svima nam je u cilju da ostanemo zdravi i samo s pozitivnim emocijama s koncerata“, ističe Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin i organizator Varaždinskih baroknih večeri. Ulaznice za neke od koncerata već su rasprodane ili rezervirane, a organizatori su lani razvili i vlastitu platformu za kupnju ulaznica online. I ove godine pripremljen je popratni program pod nazivom Total baroque. „Total Baroque program je koji obuhvaća čitav niz raznovrsnih programa-od izložbe u Kerameikonu koja se otvara u subotu, praizvedbe jedinstvenog Marša varaždinskog placa našeg ravnatelja Davora Bobića, međunarodne izložbe cvijeća koja će ove godine biti postavljena u središtu Varaždina, poetskog recitala, promocije monografije, znanstvenog skupa u organizaciji Zavoda za znanstveni rad HAZU-a pa do gala večere koja će biti u znaku ovogodišnje zemlje partner Slovenije. Drago nam je da iz godine u godinu stiže nam sve više i prijedloga, te inicijativa kako obogatiti program uz Varaždinske barokne večeri za što širi krug Varaždinaca i naših gostiju“, rekao je Matko Topić, event manager Koncertnog ureda Varaždin. Varaždinske barokne večeri potrajat će do 29. rujna, a osim u Varaždinu i Trakošćanu, koncerti će biti održani i drugim županijama, te u slovenskom Ptuju, varaždinskom gradu prijatelju.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.