Pozdrav ljetu iz najstarijeg hrvatskog kraljevskog grada Nina: pridružite se festivalu posvećenom nezaboravnom svitanju

Pozdrav ljetu iz najstarijeg hrvatskog kraljevskog grada Nina: pridružite se festivalu posvećenom nezaboravnom svitanju

Prvi dan ljeta tradicionalno dočekajte u Ninu, uživajte u najdužem danu u godini, a bogatim festivalskim programom proslavimo Svjetski dan glazbe. Pridružite nam se na ranojutarnjem koncertu "Nezaboravno svitanje u Ninu" Nele Šarić u 5,30 sati i zajedno pozdravimo prvu ljetnu zraku sunca koja će se prikazati nad Velebitom u 5,39:42 sati.

Tijekom jutarnjih sati za najmlađe sudionike pripremljene su radionice. Očekuje nas nastup učenika Osnovne škole "Petar Zoranić" Nin, solarno podne, ples Sunčevih zraka kroz unutrašnjost crkve Sv. Križa.

 U popodnevnom programu zajedno krenimo u Potragu za blagom grada Nina na hrvatskom i engleskom jeziku, start je u 18,30 sati kod crkve Sv. Križa. Uživajte u nastupu na violini – Ivan Majstorović, te predavanju dr. sc. Pavao Pavuša Vežić: Memorija Svetog Križa u Ninu. Crkva Sv. Križa svojevrsni je simbol regije budući da se nalazi u zastavi i grbu Zadarske županije. 

 Glavna nit vodilja festivala je poticanje znanosti i umjetnosti, mladih glazbenika i pokretanje svijesti stanovništva o važnosti crkvice kao hrvatskog Stonehenga.

 Ovogodišnji festival pod pokroviteljstvom je Zadarske županije, a suradnik na projektu je Osnovna škola "Petar Zoranić" Nin. Vidimo se! - Poručuju organizatori iz Turističke zajednice i Grada Nina.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.