Sutra u 19,30 otvara se COFA - međunarodni folklorni festival koji će se do 15. srpnja održavati u Varaždinu i Varaždinskoj županiji

Sutra u 19,30 otvara se COFA - međunarodni folklorni festival koji će se do 15. srpnja održavati u Varaždinu i Varaždinskoj županiji

Od 10. do 15. srpnja Varaždinska županija bit će domaćin prvog Međunarodnog certificiranog festivala folklora COFA, ceremonija otvaranja Festivala bit će  sutra, u nedjelju, 10. srpnja s početkom u 19,30 sati na Kapucinskom trgu u Varaždinu, dok će se službena ceremonija zatvaranja festivala održati 15. srpnja na istom mjestu u isto vrijeme. Ulaz za posjetitelje je besplatan. Generalni pokrovitelj Festivala je Varaždinska županija, a pokrovitelj Grad Varaždin.

Riječ je o novom međunarodnom folklornom festivalu unutar mreže CIOFF UNESCO festivala koji će u Varaždinu i Varaždinskoj županiji okupiti 175 sudionika iz pet folklornih skupina iz Kolumbije, Amerike, Slovenije, Švicarske, Ukrajine i Hrvatske. Program se sastoji od pet festivalskih cjelina.

 U jednoj od njih, pod nazivom „Dobri stari folklorni nastupi“, koji će se seliti diljem Varaždinske županije, posjetitelji će moći uživati u nastupu pet folklornih skupina koje dolaze iz čitavog svijeta od Kolumbije, Amerike, Slovenije, Švicarske, Ukrajine i Hrvatske. Tako će osim Varaždina folkloraši nastupiti i u općinama Ljubešćica, Sračinec, Visoko, te u Varaždinskim Toplicama.

 -Doista smo se potrudili da u našu županiju dovedemo najbolje certificirane folklorne skupine iz cijelog svijeta. Tako će se po prvi puta predstaviti folkloraši iz Kolumbije i Amerike. Od naših predstavnika nastupit će Varaždinski folklorni ansambl. Nismo zaboravili ni na naše najmlađe članove folklorno-umjetničkih društava. Ujedno za najmlađe žitelje Varaždina bit će organizirane edukativne radionice i čitaonice u jutarnjim satima u palači Herzer, a jedna od atrakcija bit će i umjetnička instalacija koja će krasiti pročelje Županijske palače  – najavila je Petra Golubar i podsjetila kako je COFA prvi varaždinski certificirani međunarodni folklorni festival, koji je svoju oznaku kvalitete stekao članstvom u međunarodnoj krovnoj organizaciji CIOFF, u partnerstvu s UNESCO-om. Riječ je o međunarodnoj organizaciji koja se bavi folklornim festivalima i očuvanju kulturne baštine te okuplja preko 130 članica iz cijelog svijeta.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.