Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak priredio prijem za sudionike međunarodnog folklornog festivala COFA

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak priredio prijem za sudionike međunarodnog folklornog festivala COFA

Sudionike međunarodnog folklornog festivala COFA, danas, u ponedjeljak, 11. srpnja u Županijskoj palači primio je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. Zaželjevši im dobrodošlicu u Varaždinsku županiju, župan ih je upoznao s bogatom poviješću, kulturom, ali i geografskim obilježjima županije u kojoj žitelji posebno cijene i njeguju svoju kulturnu baštinu, tradiciju, običaje, narodne nošnje. 

-Drago mi je da se ovaj međunarodni folklorni festival COFA organizirao u Varaždinskoj županiji i jučerašnjim nastupima na ceremoniji svečanog otvaranja oduševili ste publiku. Iako je prvi ovakav festival, vjerujem da je to samo početak budućih susreta. Čast mi je što, uz domaće predstavnike, u našoj županiji ugošćujemo skupine iz Kolumbije, Amerike, Švicarske, a posebno iz Ukrajine koja se nalazi u nezavidnoj situaciji pogođenoj ratom. Kod nas su utočište našli brojni građani iz Ukrajine i koliko god možemo, mi im pomažemo – istaknuo je župan Stričak naglasivši kako je važno da se ljudi međusobno povežu, da se uče različitostima, a ovaj festival jedan je dobar primjer te međusobne suradnje, druženja, radosti i veselja.

Predstavnici folklornih skupina nakratko su se predstavili te zahvalili Varaždinskoj županiji na toploj dobrodošlici i gostoprimstvu. Na prijemu su sudjelovali i direktorica te idejna začetnica festivala Petra Golubar, kao i predsjednik CIOF-a za Hrvatsku Enrih Merdić. Osim zajedničke fotografije, kao uspomene na susret s predstavnicima Varaždinske županije, sudionicima prijema uručeni su i prigodni suveniri i autohtoni proizvodi Varaždinske županije, a imali su i prilike razgledati Županijsku palaču.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.