Predsjednik Milanović na otvaranju 69. Pulskog filmskog festivala

Predsjednik Milanović na otvaranju 69. Pulskog filmskog festivala

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u subotu uvečer na svečanom otvaranju  69. Pulskog filmskog festivala u pulskoj Areni, kojemu je ujedno i pokrovitelj. Otvarajući Pulski filmski festival, predsjednik Milanović je rekao kako mu je drago vidjeti punu Arenu, te se prisjetio svojih ranijih dolazaka u Arenu i Pulu koja je, kako je kazao, “na mene u životu svakako utjecala“.

 „Želim još podvući jednu stvar: ovo je hrvatski festival, ali mi smo mala otvorena zemlja, mali narod i ne možemo ne gledati prema svijetu. Ako ne gledamo prema svijetu, ako se zatvorimo sami u sebe, to za nas nije dobro. Vidim da iz godine u godinu kao članovi žirija dolaze ugledni, važni ljudi iz svijeta, dobitnici Oskara i to nije mala stvar. Ovo je danas jedan vrlo ozbiljan i respektabilan događaj i ja mu želim da bude još bolji i da se još više otvara prema svijetu ali da ostane Festival hrvatskog filma“, poručio je predsjednik Milanović.

 Festival je počeo premijerom filma “Šesti autobus”, redatelja Eduarda Galića. Na početku svečanosti otvaranja, glumici Ljubici Jović uručena je nagrada za životno djelo “Fabijan  Šovagović”. Uz predsjednika Milanovića na svečanosti otvaranja 69. Pulskog filmskog festivala bila je i supruga, prof.dr.sc. Sanja Musić Milanović. Isto tako, bili su uz njega posebni savjetnik Predsjednika Republike za kulturu Zdravko Zima i posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.