Festival M&M: Mićini dani, organizirani u spomen na Miru Miću Muhoberac

Festival M&M: Mićini dani, organizirani u spomen na Miru Miću Muhoberac

Festival M&M: Mićini dani, organizirani u spomen na Miru Miću Muhoberac, dramaturginju, teatrologinju, redateljicu, sveučilišnu profesoricu i kritičarku, održavat će se na nekoliko prestižnih lokacija Grada Dubrovnika. Festival je otvoren u ponedjeljak, 18. srpnja  u Sponzi, a traje do 22. srpnja u Slanici Revelina (19. srpnja, 20 sati), na Lokrumu (20. srpnja, 17 sati), i Lazaretima (21. i 22. srpnja u 21 sat).

Dubrovački list o tome u najavi kaže: Festival M&M: Mićini dani’ otvoren je ovog ponedjeljka u Sponzi.

Festival je posvećen Miri Mići Muhoberac, prerano i naglo preminuloj dramaturginji, teatrologinji, redateljici, sveučilišnoj profesorici, urednici, književnoj i kazališnoj kritičarki, autorici knjiga i radijskih emisija, novinarki, znanstvenici, predsjednici Hrvatskoga društva kazališnih kritičara i teatrologa, izbornici kazališnih festivala, članici i predsjednici kazališnih i književnih povjerenstava, lavici, Dubrovkinji, čovjeku nazbilj i prijatelju.

Mićini dani održat će se prestižnim lokacijama Grada, u Sponzi, u Slanici Revelina, na Lokrumu, u zatvorenoj i otvorenoj lađi Lazareta.

Festival uključuje stručni skup posvećen velikom i raznolikom opusu Mire Miće Muhoberac, dvije kazališne predstave koje je režirala (Držić, Venere i Adon, Beckett, Svršetak igre), slušaonicu Theatralije, emisije Trećega programa Hrvatskoga radija kojoj je bila autorica i urednica, projekciju filmova i predstava koje je režirala, izložbu plakata i kazališnih knjižica predstava koje je postavila kao dramaturginja i ravnateljica Kazališta Marina Držića, suradnica Doma Marina Držića, profesorica Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Održat će se i performans s tekstovima koje je pisala za radio, televiziju, časopise, knjige, simpozije, novine, primjerice, kao urednica Vijenca Matice hrvatske, promocija niza knjiga koje je uredila, npr. za izdavačku kuću Privlačica o Držiću, Gunduliću, A. B. Šimiću, Marinkoviću, Krleži, postavljanje audio i videoinstalacije Zvučne didaskalije (Vojnović, Allons enfants, Krleža, Gospoda Glembajevi).

Mićo je bila pravi homo theatralis, stoji u programskoj knjižici.

Manifestacija traje do 22. srpnja.

Program možete provjeriti ovdje.

https://dulist.hr/foto-poceli-micini-dani-bila-je-pravi-homo-theatralis/777285/ 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.