Balet Ponos i predrasude ovog vikenda na Gradcu

Balet Ponos i predrasude ovog vikenda na Gradcu

Vrhunsko baletno djelo u dva dijela Ponos i predrasude, nastalo prema istoimenom kultnom klasiku Jane Austen, odigrat će se u parku Gradac ovog vikenda, 23. i 24. srpnja u 21:30 sati! Koreografiju i režiju potpisuje ugledni baletni autor suvremenog stila Leo Mujić, koji se dubrovačkoj publici predstavio 2014. godine s prvom baletnom premijerom na Igrama 'Opasne veze', a izvest će ga Balet Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.
 
Ponos i predrasude neoromantični je balet koji na odabranu glazbu engleskih skladatelja različitih generacija u dva dijela donosi priču o slobodoumnoj, inteligentnoj, simpatičnoj i toploj Elizabeth Bennet te kruto gordom aristokratu Darcyju. Iz želje gospođe Bennet da uda sve svoje kćeri kako bi osigurala budućnost obiteljskog imanja buja čitav niz odnosa, spletki i afera, pri čemu se progovara o vječnoj priči o pravoj ljubavi, obiteljima, varalicama, herojima te ponosu i predrasudama.
 
Uz Mujića, autorski tim čine dramaturg Bálint Rauscher koji je sudjelovao i u odabiru glazbe, scenograf Stefano Katunar s asistenticom Aleksandrom Anom Buković, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović s asistenticom Mijom Rejc Prajninger, oblikovatelj svjetla Aleksandar Čavlek te oblikovatelj zvuka Svebor Zgurić. Asistentica koreografa je Suzana Bačić, baletna majstorica Milka Bartolović, glazbena voditeljica Ljudmila Šumarova, a glazbeni korepetitor Teo Visintin.

Ulaznice za koncert dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21:30 sati. Kupnjom Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10 % popusta dok kupnja u iznosu od preko 500 kn donosi voucher za 30 % popusta na festivalske suvenire.
 
Foto: Mara Bratoš

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.