Jedan od najperspektivnijih svjetskih pijanista, Vadym Cholodenko i violinistica Alena Baeva stižu na 73. Igre!

Jedan od najperspektivnijih svjetskih pijanista, Vadym Cholodenko i violinistica Alena Baeva stižu na 73. Igre!

Pijanist Vadym Cholodenko i violinistica Alena Baeva stižu na 73. Igre! 
Jedan od najperspektivnijih pijanista na svjetskoj glazbenoj sceni Vadym Cholodenko nastupit će u atriju Kneževa dvora u nedjelju, 7. kolovoza u 21:30 sati izvodeći dojmljiva djela Adesa, Schuberta i Prokofjeva. No, glazbenom užitku tu nije kraj! Još jedan koncert upriličit će u utorak, 9. kolovoza na istom mjestu i u isto vrijeme, a u izvedbi sanjivog programa koji uključuje skladbe Schuberta, Mendelssohna, Debussyja i Fauréa pridružit će mu se violinistica Alena Baeva o čijem umijeću više od brojnih osvojenih natjecanja i renomiranih glazbenika s kojima surađuje, govore instrumenti na kojima svira: nekoć Stradivari samog Wieniawskog, a danas Guarneri del Gesu iz 1738. godine.

Laureat prestižnog Van Cliburn pijanističkog natjecanja te istaknuti solist za svoj instrument, Vadym Cholodenko danas slovi kao jedan od glazbeno najdinamičnijih i tehnički najdarovitijih mladih klavirskih virtuoza. Cholodenko, kojeg je ugledni Le Figaro nazvao "bez sumnje iznimnim umjetnikom" redovito surađuje s vodećim dirigentima nastupajući u najprestižnijim koncertnim dvoranama i uz ponajbolje orkestre.

Opisivana kao umjetnica „magnetske pojave“ i „fascinantne tehnike“ (New York Classical Review), violinistica Alena Baeva ubraja se među najuzbudljivije, najsvestranije i najfascinantnije svjetske soliste, a njezina se međunarodna karijera solistice posljednjih godina razvija nevjerojatnom brzinom.

Ulaznice za oba koncerta dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.Dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21:30 sati. Kupnjom Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10 % popusta dok kupnja u iznosu od preko 500 kn donosi voucher za 30 % popusta na festivalske suvenire.

Fotografija (c) Jean-Baptiste Millot, Vladimir Shirokov

DLJI

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.